Dobry den,
mam podozrenie na intoleranciu drozdia, pretoze po pecive a inych vyrobkoch z kysnuteho cesta mam zatazeny zaludok a trapi ma naduvanie, ked par dni tieto vyrobky vynecham, citim sa ovela lepsie... chcela by som sa poradit, ako je mozne diagnostikovat tuto intoleranciu, aby som mala istotu... a ci sa to da pripadne nejakymi enzymami eliminovat... dakujem
Intolerancia drozdia?
muchotravka7
problem je aj v tom, ze kazdy clovek ma iny organizmus a podla seba viem, ze tym, ze som si ja zvykla kombinovat, tiez si moje telo a traviaci system zvyklo takto travit. Je dost mozne, ze aj tvoje telo si jednoducho vytvorilo system, kedze si kedysi mala oddelenu stravu :)
Telo je mudrejsie ako my sami. Ono samo vie, co je dobre a co nie. Ja napr. nedokazem stravit surovu mrkvu, mam z nej otrasne krce a take zvlastne naduvanie, ktore mi vyraza az do chrbta, kolko krat sama neviem, ci je to zaludok alebo chrbat (sposobuju mi to aj ine potraviny). Mozno mas pravdu a mozno naozaj mas intoleranciu na urcity druh jedla, ale aby si usetrila 70 euro, najprv si sprav test sama :) Mozes skusit kombinovat alebo nekombinovat a zapisovat si vysledky :) alebo si pisat, co si jedla, ked si mala neprijemne stavy..
2bodka: dik, je fakt, ze ked som v minulosti isty cas skusala delenu stravu, nemala som tieto problemy... ale v poslednom case je to stale horsie a preto sa mi nezda, ze by to bolo len kombinaciou potravin, kazdy v mojom okoli potraviny kombinuje a nestazuje sa... skor si myslim, ze tam nejaka potravina vyslovene vadi... no skusim vynechat aspon to pecivo dlhsiu dobu a uvidim
niekedy je problem v kombinacii potravin, napriklad ked ja zjem ovsene vlocky s mielkom, naduva ma priserne, ked ich vsak zalejem vodou a pridam med (t.j. ziadne bielkoviny miesane s uhlohydratmi), nemam najmensi problem :) Takze nez zacnes vyhadzovat peniaze za testy, skus najskor nekombinovat bielkoviny s uhlohydratmi. T.j. kysnute cesto zjest samostatne bez mlieka alebo syrovych, ci smotanoych natierok atd. Precitaj si nieco o kombinovanej strave od Dr. Horakovej:
www.katarinahorak.com
www.katarinahorak.com
Katarína Horáková: sk.wikipedia.org
je to dobry test, ja som to robila sebe aj detom, vysledky su spolahlive. u syna som zistila intoleranciu mlieka, ked som vysadila z jedalnicka, okamzite zlepsenie. dcere to trvalo trocha dlhsie, mavala velke krce a naduvanie, ale pri diete asi o tri mesiace sa to vyriesilo. ja som nemala na nic intoleranciu. podobny test sa da kupit v cechach, ale je drahsi ako tento.
tento test food detective si mozes kupit na internete. stoji tusim 77 eur plus postovne.
je zaujimave, ze synovi robila nejaky taky test gastroenterologicka a u nej mu vysla intolerancia soje, ktoru ale on vobec nekonzumoval. a mlieko v pohode. tak fakt neviem co vlastne lekari pouzivaju ake testovanie.alebo na to kaslu a povedia pacientovi hocico.
tento food detective nam ponukala urobit aj nasa obvodna lekarka, ona to robi sukromne za 120 eur, ale ja som si to radsej kupila cez internet. nie je to tazke, urobis si to aj sama. je tam k tomu vsetko pohromade. a vyhodit lekarke 43 eur za nieco, co mam sama za nejaku hodinu - hodinu a pol hotove, tak to pokladam za zbytocne. len ak sa bojis odberu krvi, potom je lepsie ist k lekarovi. lebo to si musis pri tom urobit ty sama. su tam k tomu aj ihly.
podla mna nemas intoleranciu drozdia,pretoze to by si nemohla jest ani chleba...kysnute cesto samo osebe je velmi tazko stravitelne a sposobuje naduvanie,plynnatost,traviace tazkosti...proste take vyrobky nejedz alebo len vo velmi malom mnozstve...ja nesmiem cibulu,cesnak a aj z masa mi je zle,tak to nejedavam
Dakujem. Informovala som sa a robia diagnostiku pomocou testu Food Detective, co mozem urobit aj sama. Kedze je to vsak investicia okolo 75€ chcela by som sa informovat, ci mate niekto skusenosti s tymto testom....
mozes sa obratit na centrum alternamedica v bratislave, tam ti urobia testy na intoleranciu roznych potravin a myslim, ze je tam aj drozdie. ista si ale nie som, napis im a spytaj sa.