Moja mama mi riadi život

Príspevok v téme: Moja mama mi riadi život
klia

Ahojte,
mám 16 rokov. Dlho som sa odhodlávala sem napísať, lebo sa vám možno bude zdať tento problém malicherný, ale mne to strpčuje život.
Dovodom je moja mama. Odmalička sa ma snažila prerobiť na takú aká ona chcela...musela som nosiť dlhé vlasy, inak by ma asi zabila...jednotky v škole boli podmienkou, a keď som si napr. kvacla na tričko puding hneď leteli facky. Nosím stále tie isté 3 tričká, zato ona má plné 3 skrine drahého oblečenia..ale keď si ako pubertiačka chcem požičať, nedovolí mi to.
A ja som nikdy nemala povahu papuľovať, tak som to iba ticho znášala a dusila v sebe...a teraz neviem prečo...som vybuchla a neznášam všetko okolo mňa..je mi to ľúto, pretože som zlá na všetkých, neznášam celý svet. Vtrhla som do kuchyne a nožničkami som si ušmykla vlasy, už 3 mesiace trpím bulímou, a je mi zo seba zle....
prosím poraďte mi čo so sebou :-(

modra

nemam co dodat, obidva predchadzajuce prispevky ti radia dobre. bulimia je sebadestrukcia, vykasli sa na to, zozen si nejaku dobru literaturu. uplne najsuper pre teba by bola tato kniha. je tam aj o vztahu rodic - dieta. pokus sa ju nejako zohnat:

www.gorila.sk

a nezaskodilo by precitat si aj tuto:

www.gorila.sk

Cariboo

fuuha si si ostrihala vlasy? krasa (take sa mi velmi pacia) , ale dalej sa uz nenic. Mama je zaslepena svojou predstavou o tebe, chce ta mat na svoj obraz, pochybujem ze nejake reci a dohovaranie pomozu. Ale skusit to mozes, daj si predtym zavazok,ze jej to povies jemne,bez vycitiek,placu a radsej opis co to s tebou robi, ak nepochopi, vedz, ze to musis s nou vydrzat pokym sa neosamotnis...tricka si mozes kupovat aj sama,ked si najdes brigadu, ale bulimiu by si mala liecit.
este nieco, si v obdobi ked veci vnimas citlivejsie, nic si z toho nerob, ono to prejde, ty sa snaz, nech to nezanecha na tebe negativne stopy, Cariboo ti drzi palce :D a nie,nie je to malicherne

freedom4ever

Roky dusis v sebe negatívne pocity a teraz si vybuchla. To je prirodzene. Tvoja matka ma k tebe nezdravy vzťah a je na čase to zmeniť, prejaviť svoju individualitu. Môžeš mat vlasy aké chceš, aj známky aké chceš, aj ked jednotky sú super:) mas právo na vlastný nazor a vlastne rozhodnutia. Matku to bude rozculovat, ale vývoj nezastaví. Buď slusna a snaz sa ovládať, ale stoj si za svojím. Ber na vedomie že v určitých veciach ešte musis posluchat a že budeš u matky a s matkou ešte dlho žiť.