Ahojte,
ja už nevládzem.
Z nezmyselného chudnutia som vhupla do prejedania sa, bulímie a zase do anorexie...mizerný kolotoč trvá už 3 roky.
Maximálne som si pokazila telo - nefunguje mi trávenie, pokazili sa mi oči, mam problémy so žlčníkom, som tlstá a vysoká žirafa, neznášam sa.
Neznášam sa za to, že som dostala možnosť žiť a ja som to takto spackala.
Neviem si predstaviť ďaľší život v mojom zničenom tele.
Ešte pred 3 rokmi, v 15 som bola veselé dievča, čo malo radosť zo života. Ale to už sa nevráti, tomu neverím.
Ano, liečim sa u psychiatra. Rok beriem AD. Nič nepomáha, lebo CHYBA JE VO MNE A VŽDY BUDE.
Ľudia, prosím, poraďťe dačo, lebo sa zničím a bude pokoj :(
PPP - neznášam ťa!
ellie-konečne som našla niekoho kto má žaiľ rovnaké problémy ako ja. Do bulímie som vkĺzla v 14 a teraz mám 18 rokov. Nikdy som nebola štíhle dievča, bola som jednoducho bacuľka. Do 16 som schudla na krasnu postavu (55kg)kedy som bola zo sebou spokojna :)avšak keď prišla stredná a tu sa mi zvracanie znechutilo. Kedže som po ňom strašne unavená tak som si ho nechávala až na neskoré nočné hodiny keď som už šla spať,aby ma únava neovplyvňovala pri učení. Samozrejme že som sa prejedávala hneď keď som prišla zo školy, poprípade ešte večer, a tak som pribrala všetky kilá ktoré som bulímiu schudla naspäť :/ takže si život kazím len tak pre nič zanič kedže som bulímiou nezískala ani peknú postavu :/ ak by si chcela tak by sme si mohli pisať a navzájom sa posilňovať a pomáhať si, pretože už ani mňa nebaví byť dievčaťom bez života!! :)
tak ma teraz napada, kolko je takých 15-17 ročných dievčat, ktoré o sebe vyhlasujú, že chcú byť pro ana, a nepozeraju do buducnosti, čo sa stane o pár rokov, ked budu mať 20, 23 rokov... ako sa tym budú trápit a budú chciet byt zdravé.
ellie - tie najucinnejsie rady su paradoxne najjednoduchsie, ale prave preto (alebo napriek tomu?) najtazsie dodrzatelne.
1. NEPONAHLAJ SA!
zakladna rada pre chudnutie, priberanie, cvicenie, naberanie svalovej hmoty, fyzicky... AK CHCES DLHODOBE/TRVALE ZMENY, TAK POUZIVAJ DLHODOBY/TRPEZLIVY PRISTUP!
Chciet nieco rychlo je ta najrychlejsia cesta na opacnu stranu, nez sa chces dostat!
Presvedcit metabolizmus, genetiku a aj mozog znamena namahavu, trpezlivu mravenciu pracu, kusok po kusku stupat na vrchol po malilinkych schodikoch.
Najhorsim nepriatelom je rychly postup, ked uz za par dni vidis zmeny, ubytok na vahe, mierach, tukove vankusiky miznu doslova pred ocami... omg, len to nie!!!
2. SI MLADA, ZIVOT MAS PRED SEBOU! Este nic nie je stratene a vela, velmi vela sa da zachranit! ak budes dostatocne tvrdohlava a cielavedoma, ziskas vsetko. a to myslim doslovne. ano, tri roky utrpenia mas za sebou, ale pozri vpred... minimalne tri dekady krasneho zivota pred sebou. co su tri roky oproti tridsiatim???
3. ZMEN POSTOJ!
Chyba nie je v tebe. BOLA v tebe. chyba nebude vzdy! ak to sama nechces, tak nebude. ale je to len a len TVOJE rozhodnutie, ci bude alebo nie. ja to za teba neoddriem. ale tak isto ani nebudem pocitovat to opojenie z vitazstva. ty ano.
tak zdvihni hlavu, zabudni na negativne veci z minulosti a zameraj sa na pozitiva buducnosti. toto maj pred ocami a za tym chod! a znova opakujem = po-ma-ly!