Práčka Electrolux - nadmerná hlučnosť

Príspevok v téme: Práčka Electrolux - nadmerná hlučnosť
nicolette

Ahojte!
Zhruba pred týždňom sme si kúpili práčku značky Electrolux (zvrchu plnenú).
Všetko sme nastavili, pozapájali správne (dúfam) podľa návodu. Po prvom praní bolo všetko ok. Spokojnosť!
Nasledujúce prania sa mi však zdajú čoraz hlučnejšie. Dnes som dala prať prikrývku, nastavila program "prikrývka" a dostatočne mi ju neodstredilo, takmer skoro vôbec. Tak som to dala ešte raz odstrediť a tam potom nastal veľký problém... Práčka vydávala strašne hlučné zvuky a čo je najdivnejšie, začala nekontrolovateľne "pobehovať", trepať po kúpeľni. Bubon akoby dnu tiež "cestoval" zo strany na stranu a práčka vibruje.
Nerozumiem tomu, napriek tomu, že práčka je na rovnom povrchu, tak sa správa čudne a to sme za ten týždeň v nej prali dokopy 3x.
Máte s tým skúsenosti, resp. v čom môže byť chyba? Ďakujem veľmi pekne za Vaše názory... :)

Marek258741

ja som vyberal práčku do domu z najpracky.sk a vybral som tú GORENJE značku. Som s ňou spokojný, dobre vyžmýka a nie je taká hlučná.

Tokram

Zdravím, dúfam, že pre niekoho bude ešte tento príspevok aktuálny. Hlučnosť práčky (nadmerná) môže byť predzvesťou toho, že každú chvíľu odíde. Začal by som sa preto porozhliadať po novom prístroji. Keďže Electrolux ste už mali a možno by stálo za to vyskúšať inú firmu. Ja vlastním práčku od Whirlpoolu a som nadmieru spokojný. Ak si chcete vybrať aj vy kvalitnú práčku od Whirlpoolu,môže vám značne pomôcť tento článok www.testado.sk.

MAJK242

No ja bi som skvor povedal ze to je normalne a ked tam je program paplon tak je asi normalne ze sa tam da prat naco to tam potom asi je pračka musi byt nato vstavana

nicolette

system
ďakujem za radu :) no áno, príčin mohlo byť veľa a je pravda, že tá deka mohla byť možno ťažšia, no... budem aspoň o čosi múdrejšia do budúcna ;)
tú šrobu sme odstránili hneď pri inštalácii, nakoľko sme boli upovedomení personálom v predajni na jej odstránenie pred prvým praním, takže s tým by to chvalabohu nemalo nijako súvisieť.

system

no ak mas pracku napr. na 5kg a ta deka ked nasiakne vodou moze mat aj viacej tak zeby preto ? Podla mna skor nie ! preco? lebo moderne pracky maju v sebe funkciu kedy si pradlo odvazia same a podla hmotnosti aj naplnia pracku vodou. ak dam prat 1 tricko tak mi tam neda tolko vody ako ked dam prat plnu pracku. Navyse ak pracka zisti ze je v nej viac kg nez kolko by malo NESPUSTI SA. darmo budete stlacat play nezapne sa. aspon by nemala ak je vpohode. Pri instalacii pracky je potrebne uvolnit zo zadu srubu (bubon je prisrubovany o nu) vela ludi nato zabudne a je to dolezita vec. ak ste to neurobili tak je mozne ze sa pracka pri 1. prani poskodila. Inac ak sa vam nieco nezda nakamerujte na mobil a sup sup do elektra spytat sa predajcu co s tym :P

nicolette

ďakujem za takéto zmysluplné prianie :D no áno, snáď je všetko ok (ešte aby nebolo, keď tá práčka má týždeň!), jasné, že ak sa ešte niečo nezvyčajné objaví, neváham a budem to riešiť :)
my sme si predchádzajúcu práčku kúpili asi tak pred vyše 2 rokmi a pár mesiacov po uplynutí záruky nám "odišla"

flegma

nicolette - tak to vyzera nadejne :) ale ak sa ti to nebude pozdavat, kludne zavolajte technika, kym je v zaruke, treba vyuzit
mne sa pokazila pracka dva dni po zaruke, lebo smejdi davaju, kam sa da, plastovu hmotu, co prd vydrzi
tak vela pracich cyklov zelam :D

nicolette

flegma
Teraz som ju skúsila pustiť len tak naprázdno a len na program odstreďovania a nehučí tak, ale hýbať sa hýbe, aj keď menej ako keď som prala. Čiže môže byť niečo na tom, že bubon bol preťažený alebo časť tej deky, ktorá bola ťažšia sa presunula len na jednu stranu. Bubon by mal byť v poriadku, drží stabilne..
oukydouky
s botaskami by som to v práčke neriskovala... súhlasím s flegmou
myshl
No snáď sa neodtrhol, bubon vyzerá v poriadku :)