Bolesť prsníkov mimo menstruacneho cyklu

Príspevok v téme: Bolesť prsníkov mimo menstruacneho cyklu
lulu19

Dobrý deň :)

ja by som sa chcela popýtať na moj problemik ktorý ma uz trápi dlhší cas a neda mi to pokoja...

zacalo to dva tyzdne predtym ako som mala dostat menzes bolest prsnikov po skonceni menzesu bolest neustupla a uz su tomu cca 3 tyzdne (po skonceni menzesu)... tehotensky tenst som si robila pred 6 dnami 2x a vysiel negativne ... nwm teda ci mozem tehotenstvo vyluciť aebo nie....

najblizsie menzes by som mala dostat na buduci tyzden v piatok..

Podla vas (skusenejsich) este koly akym dovodom to moze byt?

Doktora sa hodlam navstivit len mam s toho strach:(

lulu19

Betonarka
:) DAKUJEM ti velmi pekne, si prvy clovek ktory ma ako tak upokojil a povedal dake tie zmysluplne moznosti :) akoze ja HAK uzivam uz rok a daco ale taketo bolesti sa umna vyskytli len teraz, preto som sa zacala obavat co to moze byt ....
cystu na vajecniku som uz mala podla doktora to bolo 4 cm ( vtedy som nezaregistrovala bolest v prsnikoch, len v podbrusku), ale pocas menstruacie sa mi vyplavila...
co si spominala ze bolest nastavala tyzden po menstruacii, umna nastala uz 2 tyzdne pred menstruaciou a neprestala do teraz a to podla vsetkeho mam dostat menzes uz v sobotu (co dfm ze sa dostavia)

a este raz ti vazne DAKUJEM za tvoju odpoved :)

Betonarka

Pokial beries HAK tak to moze byt dovod preco ta bolia, HAK zadrziava vodu, mna pri uzivani HAK tiez velmi bolia, az tak ze som nutena mat podprsenku aj pocas spanku a budim sa pri otacani na bolest. Dalsim dovodom mozu byt cysty, ale nie len priamo v prsiach, ale aj na vajecnikoch. Mam odpozorovane, ze ked som mala cystu na vajecniku, bolest prsiach bola vacsia a nastupovala uz tyzden po menstruacii, uvolnilo sa to pocas menstruacie a potom znovu. Alebo to moze sposobovat iba nerovnovaha hormonov (cysty tiez zvysuju niektore hormony a preto bolia prsia). Chod k lekarovi, ci ti nahodou neobjavi cysty na vajecnikoch, posle ta na sono prsnikov, popripade by ti mohol spravit hormonalny profil.

Este taka mala rada, mne pomaha od bolesti urologicky caj- on odvodnuje a asi aj prsia :) tak skus, neublizi ti.

lulu19

kasandra
tak ae tehotenstvo sa aj tak nevylucuje ze? ako dost som nervozna s toho kedze neviem co sa deje s mojim telom... i ked pred par mesiacmi som dost schudla behom troch mesiacov sa mi to dako aj podarilo dat nas5 aspon vacsiu cast, to asi nemoze mat za dosledok...ze? (myslim tu bolest :) )

kasandra

lulu 19- tak bolesť prsníkov je väčšinou spájaná s predmenštruačným syndrómom, ale ty to máš aj po skončení, tak neviem.
Nemáš nejaké cysty alebo uzlinky, nenahmatala si si nič? Choď za lekárkou a tá by ťa mala poslať na ultrazvuk alebo aj na mamografiu, ale keď máš len 19 rokov,tak neviem. No na ten ultrazvuk ťa pošle asi tak či tak.

PoPotvorka- som sa pekne zasmiala, že mamatam, mimi :D

lulu19

PoPotvorka: a nevies preco si pocitovala take bolesti? a tiez si uzivala antiku?

olala!:
ja len ze ci nepoznate este dake ine priciny, ze preco by ma mohli tak moc boliet okrem tehotenstvva