Bolesť prsníkov mimo menstruacneho cyklu

Príspevok v téme: Bolesť prsníkov mimo menstruacneho cyklu
lulu19

Dobrý deň :)

ja by som sa chcela popýtať na moj problemik ktorý ma uz trápi dlhší cas a neda mi to pokoja...

zacalo to dva tyzdne predtym ako som mala dostat menzes bolest prsnikov po skonceni menzesu bolest neustupla a uz su tomu cca 3 tyzdne (po skonceni menzesu)... tehotensky tenst som si robila pred 6 dnami 2x a vysiel negativne ... nwm teda ci mozem tehotenstvo vyluciť aebo nie....

najblizsie menzes by som mala dostat na buduci tyzden v piatok..

Podla vas (skusenejsich) este koly akym dovodom to moze byt?

Doktora sa hodlam navstivit len mam s toho strach:(

betonarka

tak to bude vsetko v poriadku, neboj sa... My sme o nase prve babatko prisli v januari, a od vtedy mam len kopec problemov a dufam, ze sa nam ten zazrak este raz podari a to do uspesneho konca. My sme uz pripraveny mat babatko, skolu mam vystudovanu, byvat mame kde, vztah mame krasny, takze dietatko by sme privitali. Viem, ze si pocas prvych sedem dni chranena, ale iba ak zacnec uzivat antikoncepciu hned prvy den menstruacie, ja som nezacala na prvy den... Ak by si aj mala nejake male uzlinky v prsnikoch, niektore sa daju len prepichnut jednoduchym zakrokom... Popripade sa len sleduju...

lulu19

Ahojik
Vies co u lekara vsetko v pohode na ten vytok mi len toko povedal. Ze to je z maternic inac vse v pohode a na tie prsniky mi predpísal AGNUCASTON co mam uzivaat 3mesiace a ptm mam ist na kontrolu a aby som nezabudla o 2tyzdne este iden s prsnikmi na sono,vraj tam nám male hrcky aw to su tie zlazy.....prípadne jed by bolest nepresla zmeni mi HAK....
Taj uz po mesacnom uzivani pocas tej 7 dnovej prestávky by si mala byt aj tak chranena:)azda by si uz aj tuzila po babatku?

betonarka

ahoj Lula19, napis ako si dopadla u lekara, som na to zvedava. Ja som zacala HAK brat pred mesiacom, cize mam prvu prestavku a krvavy vytok mam uz vyse tyzdna, cize este ked som brala lieky, zatial ratam skor s tym, ze si telo zvyka a su to vedlajsie ucinky. Ale nedodrzala som tych prvych sedem dni s dodatocnou ochranou, pretoze aj tak som si hovorila, ze to by bol skor zazrak keby som otehotnela, takze som nemala chut sa dodatocne chranit, prislo mi to zbytocne, a tehotenstvo by bolo v mojom pripade velkym stastim.

lulu19

Wau,tsk teda tebe Hak pomohla:) to je dobre teda.... Ako ja dokjtorovi idem zajtra ae terz strasne nervy bo teraz na noc som dostala hnedy vytok a to este zajtra lrn doberem piednu tabletku,preto mam obavy ze to predsa len bude tehotenstvo,este 4 dni do menzesu a ja mam vytok?

Betonarka

Zaujimave, ze sa ti spravila ta cysta pocas brania. Ja mam problemy s cystami od 12 rokov a ked praskla tak som mala velke bolesti, bolo to mimo menzesu. A uz vtedy mi hovorili, ze antikopceciu mam na to brat, zacala som ju brat asi v 17 tich, cca 4-5 rokov, pocas tej doby som problemy nemala, cca po 4 rokoch po vysadeni mam cysty opat, zatial nepraskla, bola som na operacii, po nej sa znovu spravila, ale ina, dalsia operacia a potom nasadena HAK aby sa to ukludnilo... Tak ak sa ti spravila vtedy, mozno mas aj teraz a preto tie prsia, ved pre istotu zbehni k lekarovi. Ja som mala vacsie tie cysty preto operacia. Ak to ma do 5cm zvykne sa to iba sledovat a je velka sanca ze prasknu same, samozrejme ak ide o funkcnu cystu. Tak drzim palce, ale myslim ze to bude ok ;)

lulu19

betonarka
ty si spominala ze by sa mi nemali vytvarat cisty, praveze mne sa cca po pol rocnom uzivani antikoncepcii vytvorila 4cm ae aj sa vyplavila ako som uz spominla:)
a hej uzivam stale tu istu antikoncepciu, Belara cca 1 a 2 mesiace...

betonarka

ano, aj u mna to je 2 tyzdne pred menstruaciou (to sa zhoduje s tyzdom po menstruacii :-)) a uvolni sa to az pocas menstruacie (vacsinou druhy den menstruacie), Pokial uzivas HAK, tak by sa ti cysty na vajecnikoch nemali robit, ja som HAK zacala uzivat prave preto, aby sa mi netvorili. Takze pravdepodobne pojde o nejaku hormonalnu zmenu, ktora ti na to vplyva. Uzivas stale tu istu HAK? mozno ti lekar odporuci zmenit...