dobry den mame mini čivavu a problem je ten ze sa naviazala na mojho ocka. stale chodi len za nim a na mna len brese a ked ju volam tak ani nepride a ked ju mam na rukach tak sa trasie a pritom sa nema dovod bat nikdy som jej nic neurobila :(. proste ma nema v laske a ja by som vas chcela poziadat o radu ako si ju ziskat pretoze otec odchadza z domu na nejaky cas a bojim sa ze by od zialu ani nejedla a tak keby ma mala rada tak by nanu mozno ten odchod mojho ocka az tak nedolahol. a aj celkovo pre moj dobry pocit lebo mi neni velmi jedno ze na mna vzdy brese. dakujem velmi pekne za rady :)
Ako si ziskat čivavu
lenže my sa s ním hráme zakaždým keď chce (aj keď mi to nevyhovuje ale pre jeho očka spravím čokovľvek)a aj keď nič nerobí tak sa s ním začnem hrať aby sa nenudil . a hento robí len keď je sám doma...
mám kríženca westíka a boxera :3 má 3roky a prvý krát som ho držala v ruke keď bol malilinký a pri mamine... vtedy bol velký skoro ako dlaň len troška menší... a dostala som ho domov keď mal 2-3 mesiace :)
pomaranc ,ty obcas tak strelis ...... :D
diamant ,treba ho dlhsie vencit ,asi bude moc hyperaktivny .... mozno sa ti casom postasti naucit ho i relaxovat :)))
pomaranc :D no mozno je masochista :D kto vie??
tak ako aj moj poslucha no on je taky hajzlik ze on si vzdycky nieco najde aby nas nastval :D vacsinou nejaky servitok roztrha a po celom byte nam to poroznasa a to vobec netusim odkial ma tie servitky :D ale tak ako pre neho je trest aj to ked mu venujem skaredy pohlad a uz vie ze je zle a ide na miesto...
diamant19 mozno ma tvoj psik sklony k masochizmu :D inac si nemyslim, ze trestanim psika u neho dosiahnes trvalu zmenu...ja mam nemeckeho ovciaka, nikdy som ho netrestal a poslucha ma tak, ze s nim chodim von bez voditka a on pri mne...je smutne ako vela ludi nechape a nerozumie svojim psom...
katka29 no lenže on sa vôbec neschúli on začne vrtieť chvostíkom a začne sa na mna škriabať (neviem ako to mam pomenovať... proste keď stojíš a psík sa chce maznať tak na teba skače.. asi chápeš čo chcem povedať :))
a to potrestanie to on je taký že keď ho potrestám tak on potom sám odíde pod posteľ alebo na svoje miesto. a po potrestaní sa mi nelíška lebo vie že si ho vtedy nevšímam (velakrát skúšal keď bol menší) a príde sa líškať až keď ho zavolám lebo to už vie že je všetko ok
diamant19 to s tým stúpaním na psíka je trošku inak ako to vidíš, aj ked to naozaj vyzerá tak že prsík sa potom viac líška ..no ty ked stúpiš psíkovi na labku, chvoszík ... tak on sa schúli ,pretože nechápe čo spravil zle, myslí si že si ho za niečo potrestal/a a to líškanie je znak podradenosti a ospravedlnenia...on sa k tebe líška, pretože sa ti chce "ospravedlniť " a naznačuje ti, že vie že si jeho pán ...
Inak k tomu čo tu bolo spomenuté, že psík má vždy len 1 , je to dosť diskutabilné...určite je pravda že pes má vždy najväčší rešpekt iba k 1 osobe ale to neznamená že ostatných nebude rešpektovať, záleží to od výchovy ..my máme psa 6 rokov, a rešpekt má ku všetkým, kt. ho vychovávali ..k ostatným si dosť dovoluje, ale vrámci možností rešpektuje aj ich
Ja by som odporučila presne tráviť s ním čo najviac času , hrať sa s ním , kŕmiť ho a chodiť s ním na prechádzky ..naznačiť mu že sa tešíš ked ho vidíš a hlavne nič nerobiť nasilu, neber ho na ruky ak sa ťa bojí, radšej pomaly akoby si maala stratiť jeho dôveru úplne..
Psik si mohol priniest negativne zazitky este zo stenacich rokov. Ak si ho chces ziskat na svoju stranu, odteraz ho zacni krmit ty. Poloz mu misku pred neho a odstup. Po case ked sa prestane bat, prikrmuj z ruky. Nech vidi,odkial idu tie maskrty :-)
Neboj casom sa spriatelite,zalexi kolko sa mu budes venovat,vencit a hrat sa. Neskor psika nauc aj zakladne povely aby sa vas vztah utuzil.
Prajem vela stastia
hah to je sranda môjmu keď stúpime na chvost/packu ten sa začne ešte viacej líškať :D som si aj všimla že náš sa väčšinou pletie práve preto aby sme mu na niečo stúpili a on je potom strašne rád a mazná sa ešte viac :D
a s tým spriatelením jak bolo písane nižšie chodievaj s ňou von, dávaj jej pamlsky ktoré má najradšej , hádž jej oblúbenu hračku ,... časom to príde :)