Zhoršená astma ?

Príspevok v téme: Zhoršená astma ?
nikky592

Dobrý večer. Mám 16 rokov a keď som mala rok a pol bola mi diagnostikovaná bronchinálna astma. Keď som bola malá (zhruba do 10 rokov) som mávala záchvaty dosť často. Buď keď som prechladla, na jar, keď som behala alebo sa inak zadýchala, prípadne v stresových situáciach. Brala som lieky asi tak do 13 rokov. Potom mi doktorka povedala, že už stačí iba tie na alergiu. Záchvaty som nemávala, iba sa mi občas horšie dýchalo po dlhom jarnom behu popri lúke atď.... No teraz mi stačí zabehnúť pár metrov a už mám astmatický záchvat. Strašne mi vadí cigaretový dym (dokonca aj zafajčené oblečenie) a to som si predtým aj hocikedy zapálila a absolútne mi to neprekážalo. Je možné, že sa mi to vracia ? Neviete niečo čo by mi pomohlo, okrem toho aby som začala znova brať lieky. Nejaká alternatívna medicína a pod. Za odpoveď ďakujem.

tenkecrevo

Cim viac budes oddalovat inhalacnu liecbu, tym viac sa ta astma rozvinie. Musis pravidelne pouzivat kontrolory astmy, inak riskujes zhorsenie jej stupna. Takze sup-sup na alergologiu.

nikky592

fajčiť som samozrejme okamžite po prvom záchvate prestala, takisto sa vyhýbam zafajčeným miestam ale to je nie vždy možné keďže teraz sú fajčiari a podniky v ktorých sa fajčí na každom rohu. Skôr mi ide o to čo s tým teraz.. Nechcem sa dostať do štádia v akom som bola keď som mala 7 rokov...

tenkecrevo

astma sa zvykne vracat, to je bezne. Ak sa mas trocku rada, prestanes fajcit i pohybovat sa v zafajcenom prostredi a zacnes uzivat lieky.