pekný deň :) touto cestou si hľadám kamarátku parťáčku na chudnutie. aby sme si vzájomne pomáhali..radili si a podporovali sa . nehľadám niekoho kto chce držať hladovku, ale skôr zmenou jedálnička a pohybovými aktivitami schudnúť približne 15 kg. vo dvojici to ide lepšie :)
Kamarátka na chudnutie
helus ja sa na tu macingovu dam len mi v pondelok donesie kamoska knihu tak si ju riadne nastudujem a potom vystartujem asi by som zacala od 18.2. datum potom upresnim nech ti to v praci rychlo ubehne,kocky date aj vy pri telke par zhybov brusakov a este dnes dam nech sa to brucho troska ponamaha ked sa budeme navzajom podporovat tak uvidite jak to polahky zvladneme ani sa nenazdame a z kilami zatocime
Ahojte babulky,prajem vam peknu nedelu.ja idem dnes o 19 na inventuru do prace.,a zajtra koncim o 13 tej,tak mam nabalene spaldove pecivo so syrom a paprikou+ jablka.bude to dlha sluzba,ale nevadi.precitala som si vase prispevky,a cloveka to taha dalej.ta 90 dnovaka je zmena stravovania a je pravda,ze ked clovek po nej nabehne na obzerstvo,tak ma vsetko naspet.Za tych 90 dni,si predsa osvoji zdravsie stravovacie navyky.
Metracek co hovoris,dame sa spolocne na macingovu,bolo by dobre spolocne detoxikovat.Ja som z Ba a ty?Baby prajem vam peknu nedelu.
ajulka a waleri vy ste to uplne spravne pochopili 90 dnova dieta a po nej sa clivek nemoze vratit k slanym orieskom a colu pit napr a mat vlastne vacsi prijem potravin ako vydaj jednoducho my sa musime naucit zdravo jest a ked si aj jeden den dopraje napr.na svadbe tak sa nic nedeje a pokracujeme dalej v zdravej strave a tom to je
...verím tomu, že aj po 90-dňovej veľa ľudí nabralo kilečká naspäť... sama som toho živím príkladom... hlavne keď sa diéta berie ako dočasná a človek pri nej myslí na to ako sa po jej skončení znovu pustí do zmrzlinky, čokoládky, čipsov (veď už si to môže dovoliť, veď diéty je koniec)... ako waleri napísala - je to o psychike... myslím, že ja som už pochopila a veľmi si to uvedomujem: 90-dňovou to neskončí, len začne!
...beriem to ako zahrievacie kolo pred celoživotným behom v zdravšom stravovaní a koniec prežierania...
LightFlame,je to vec nazoru,ja 90-dnovu vnimam nie ako dietu,ale ako odrazovy mostik k inemu,zdravemu stravovaniu.Je tu zastupene vsetko,ovocia a zeleniny dostatok,nic nie je zakazane,dokonca ani sladkost,.
Bukovskeho si rada precitam,manzel si nasiel jeho knihu pod stromcekom,je to vela informacii a rad,rada si ho vypocujem v mediach sa jednu dobu casto objavoval,vdaka nemu som sa oboznamila s TOFU,ktore mi chuti i so sojovymi vyrobkami,jogurty,ochutene sojove mlieka namniesto sladkosti-super a vela produktov v nemenovanej drogerii.
A da sa takto stravovat,a co ten mys mas predtym,slane a po nom sladke,alebo naopak,milujem chlieb,pecivo,kolace,ja som taky vsezravcek,co nezje mna,zjem ja a potom to tak vyzera.
Ako buduci lekar vies,ze priberanie je aj o psychike...
Hladam si cestu,ktora mi vyhovuje a
zatial som ju nasla v principe 90-dnoveho stravovania.
Dnesny obed som mala chutny,zdravo vyzerajuci s kopcom zeleninoveho salatu,nevidim tam nic,nezdrave.
Zemiaky pecene s cesnakom,rozmarinom-mlade vyhonky posypane rascou a korenim na zemiaky,troska bazalkoveho olivoveho oleja a paradajy na vrch,prikryla som ich,takze boli viac dusene ako pecene,po odokryti som ich dala troska zapiect,ale nebolo ani treba a do tak teplych som nakrajala mladu cibulku a premiesala - nesolila som.
Salat bol-rukola-paradajka-cibulka a dresing z horcica,bazalkovy olej,citronova stava v v nom som vykupala zeleninu a este som z neho pridala aj do zemiakov a zdrave jedlo na paradu.
A co je presne zdrave,nevieme ani same ani lekari,na to nie je jednoznacna odpoved.
Ci chudnutie pod lekarsky dohladom s REDUCTILOM a naslednym ubytkom 15 kg,nie je hormonalna nerovnovaha a spätne pribratie. Je zarucene tahanie penazi z vrecka pacienta a ohrozenie jeho zdravia a smutne,ze lekar si nemasiel vhodnu cestu k pacientovi a ohrozoval jeho zdravie.
Tento liek,je uz u nas zakazany.
No, dalo by sa vela polemizovat,ale toto forum ma svoje smerovanie,ine.
Najst tu podporu od ludi,ktori maju spolocny ciel aj ked v 90-dnovej.
Este raz vdaka za nazor a rada si precitam kazdy prispevok.
Tak,nech sa nam dari .....
pa
ta kniha od macingovej je zostavena aj na rok a ma tam aj fotky ludi co schudli + recepty skutocne chutne a na cely rok.... + rozpis ako sa dostat na vahu aku chcete, a ako si ju udrzat a citit sa skvelo :)
a este k tomu kolaciku dala som si aj velky kus torty a neuverite nic sa nedialo.bukovsky ma svoj styl jedenia viem ze ho dost propagovali ked udajne chodil z millerkou tou moderatorkou ale uz spolu dochodili ale nic proti bukovskemu ale ja ked ho vidim v telke pripada mi taky chori a vychudnuty a to televizia ze pridava kilecka no ja neviem kazdy nech ma na to svoj nazor.a tu ocistnu kuru od macingovej chcem tiez vyskusat ale najprv si prestudujem knihu to ani nie je tak dieta ale ocistna kura ktora sa ma aplikovat 2krat do roka a tie zelerove hranolceky urcite vyskusam chvalila ich aj kolegyna
light.flamo no mi co sme sa cely zivot prejedali a jedli piate cez deviate teda ja tak som sa musela niecoho chytit aby som si upravila stravu po zrelej uvahe ked som si nastudovala 90 dnovku prisla som na to ze idem do toho naucila som sa ako si mam upravit stravu a mas pravdu vytesujem sa dole schudnutymi kg a som na to pysna lepsie ako mat stare navyky z jedlom.a potom sa tu niekedy zastav ja budem ta prva a urcite nie ani posledna co nepriberie po 90 dnovke drzala som ju mesiac a dam si aj sisku aj kolacik a nic pri upravenej strave si aj to mozem dovolit a co to ty mas za zdroje co ti zredukovalo hmotnost a este k tomu bukovskemu ma reklamu v telke ale ja ho teda nemusim.dievcata pokracujeme v chudnuti dalej
studujem medicinu a zdravu vyzivu a nieco o tom viem, kedze viem ako to vplyva na metabolizmusa hormony celkovo...chodim na prednasky dr. Bukovskeho a tohto pana naozaj obivujem.... sama som na tom bola dost biedne, od detsva som mala nadvahu a tak som si nasla nejake zdroje ako by som mohla zredukovat hmotnost...
s 90 dnovou dietou zarucene priberies naspät :) 14 ludi co ju drzali pribrali naspät aj o 1/3 viac ako zhodili. takyto sposob sa neda dodrziavat cely zivot a aj najmensi kolacik ktory zjes po diete sa ti vypomsti.. ak mam povedat pravdu, \\\"bielkoviny\\\" z mlieka, vajec a jogurtov ti nepomozu :) je pekne ze vy sa usmievate, ze vaha ide dole...ale na ukor vasho zdravia, pretoze dietami si mozte docielit choroby..vase telo ostane chudobne na vitaminy a potom...
co sa tyka Macingovej..pozerala som si aj tuto knizku..myslim, ze ona celkom vie, o com hovori...aj napriek rozpisu co tam napisala sa to da pekne dodrziavat..prvy tyzden je pomerne tazky, ale to len kvoli tomu, aby ste si dostatocnym mnozstvom vlakniny precistili creva.. vidim na tom pekne pozitiva - pit cistu vodu co je najdolezitejsie pri chudnuti, vyhnut sa zivocisnym tukom a roznym alergiotvornym produktom...ide tam najmä o to, aby ste zjedli prvy tyzden co najviac ovocia a zeleniny a potom nahradit skrobove zemiaky za zelerove hranolceky /je to naozaj pochutka/
ak su tu aj dukanky, tak to je cista katastrofa :(
mega FAKT
prestante si dietami sustavne sposobovat hormonalne turbulencie a urobte vsetko, aby ste dosiahli hormonalnu rovnovahu....ak by ste mali zaujem o nejaku radu aj o MACINGOVEJ, tak mi sem napiste
waleri tak ti drzim palce ta 90 dnova dieta je fakt super ja do posilky chodim takej kde sme len dve lebo su tam stare naradia a nikto z mesta tam nechodi oni chodia oni chodia do tych novych a drahych a medzi chalapov to by sa mi nechcelo a ten airobic treba si len vybrat cvicitelku a dobru skupinu ja som taku nasla cvicia tam aj chuducke na podiv tie nevladzu viac ako tie pri sebe a vedla mna pred 2 rokmi cvicilA JEDNA PANI MALA DOBRE 120KG tak sme v zadnej rade fucali spolocne potila sa vsetko ani nevladala cvicit uterak okolo krku potila sa ale cvicila ako sa jej dalo ked nevladal oddychovala a potom div sa div zrazu v lete presla okolo mna na kolieskovych korculiach ja som stala na chodniku a neverila som vlastnym ociam obmedzila stravu prestala sa prejedat sladkostami zacala cvicit a aky vysledok a to mala pred 50 ked sa chce vsetko sa da