Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako prestať jesť sladké?

Príspevok v téme: Ako prestať jesť sladké?
henrietkaaaa

prosiiim vas ci pomaha? ja sa neviem donutit..proste vzdy sa nieco najde VZDY sa doma nieco najde..potom ma chyti zachvat obzerstva a neviem s tym prestat... a mam vycitky.. dala som si aj 5 dnovu ocistu bez sladkosti uz ale nepomohlo..stale mam chut ..stale musim mat..a moja vaha je na tom horsie a horsie..:-// :-((

iskierka

dadula, 30.10.12 12:23
wow, super, som nemyslela, že niečo také je vôbec možné
myslela som si, že keď je raz niekto na sladkosti, alebo všeobecne na sladké, tak je to už v ňom do konca života
ja som momentálne po detoxe a badám, že chute na sladké sa ovela ovela zmiernili, ale o totálnom obrate určite nemožno hovoriť v mojom prípade :)

doremi

precitaj si, co davaju do sladkeho a do vsetych jedal z obchodov a ake choroby ta vdaka tym sr.ackam cakaju(nemyslim teraz etiketu, ale na nete pozri). chut ta zarucene prejde
(vlastna skusenost, bola som tak isto na tom a teraz nemozem ani pozerat na tych co to tlacia do hlavy :D

Tungsten1

ono je najhoršie, keď už sa na to človek naučí... potom sa holt ťažko vysvetľuje chuťovým bunkám, že nič nebude.

Tungsten1

olivka, ja s tebou 100% súhlasím :D len to uviesť do praxe :D môj problém je asi hlavne v tom, že sa mi nechce variť samej pre seba a často ani nemám čas (študujem) a jedlá z jedální mi nechutia, takže potom si na obed dám len nejaký rožok (ale snažím sa, aby bol aspoň celozrnný! :D), len to potom vedie k úvahám, že a veď som na obed skoro nič nemala, to mi kaloricky neuškodí, keď si dám 1 kofilu... atď. ale verím, že jedného dňa to prekonám, len teraz mám "prekonávacie centrum mozgu" sústredené na to, aby som sa naučila pravidelne športovať - a zatiaľ mi to teda ide, už 5 mesiacov - čo je u mňa nevídaný úspech...

olivka30

ako je mozne ze sa u vas doma vzdy daco sladke najde? ja ked nekupim tak nemam/nezjem :) treba to prestat kupovat. a sladke je predsa aj ovocie, med, horka cokolada, musli ci nejake cerealne susuenky. clovek ma neprekonatelnu chut na sladke lebo telu oze aj chybat. treba ho zacat doplnat tym zdravym sladkym a navyknut chutove bunky na to. ja uz niekolko rokov nekupujem horalky, kesiky s plnkou. uplne som si odvykla od tej chuti a nechyba mi to. teraz skor mam chut na banan, jablko, susene ovocie. mliecna cokolada mi pripada hnusne presladena...a sladkej vody som sa tiez pekne dlho nedotkla, sem tam si dam 100% dzus...
co si obcas dam aj na ranajky je kolac - nejaky makovnik, orechovnik, jablcnik...alebo medovy chlieb ci vianocku s maslom, musli a susienky bebe aebo cookies (to nevravim ze je zdrave a nema to vela cukru, ano ma, no nikto este nepribral z toho ze si sem tam da susienku na ranajky, kedy sa cukor najlepsie travi)
a kila ostavaju stale v normale, len sa treba naucit na rezim, chce to pevnu volu ale ked vydrzite aspon mesiac, pojde to potom samo a telo si odvykne

Tungsten1

henrietka, s týmto mám aj ja problém :/ myslím si, že takéto "chute" často vznikajú v dôsledku nevyváženej stravy - keď máš niečoho málo alebo neješ dosť pravidelne, alebo v dostatočnom množstve... ale táto informácia mi nijako nepomáha :D asi pred 2 rokmi som mala také obdobie, že ma bavilo si prerátavať, koľko som zjedla - ani nie že kalórie, ale pomer živín (na flora kalkulačke). a jedla som len zdravé veci, bola som fakt sýta a asi mesiac som sa fakt nedotkla sladkostí. vlastne myslím, že som mala za ten mesiac 1 guličku raffaela, aby som sa priznala :D ibaže ma to baviť dosť rýchlo prestalo a teraz je to už úplne o ničom, jem hocičo a hocikedy, ale aj tak by to nebola taká katastrofa, nebyť tých sladkostí, vrrr. ešte celkom dokážem samu seba presvedčiť, aby som si nič v obchode nekúpila, alebo max 1 malú tyčinku (a nie 300 g milku), ale akonáhle mám niečo k dispozícii, napr. dostanem nejakú bonboniéru, koniec... a najhoršie to je samozrejme, keď mám pms, to by som si aj kockový cukor nasypala do huby.