prosiiim vas ci pomaha? ja sa neviem donutit..proste vzdy sa nieco najde VZDY sa doma nieco najde..potom ma chyti zachvat obzerstva a neviem s tym prestat... a mam vycitky.. dala som si aj 5 dnovu ocistu bez sladkosti uz ale nepomohlo..stale mam chut ..stale musim mat..a moja vaha je na tom horsie a horsie..:-// :-((
Ako prestať jesť sladké?
Mne sa osvedčilo vydržať a nedať si, prekonať sa, potom som si už tak odvykla, že čokoľvek mierne sladké mi už bolo nechutné.
A ak to nevydržíš, tak vyskúšaj melasu, sušené slivky /resp sušené ovocie ako tak/ alebo kúp peľ, nasyp ho do medu a po týždni si dávaj každý deň 2 lyžičky
mozno ma za tu skritizuje tuna osadenstvo, ale ja pouzivam umele sladidlo obcas. oslad si kavu alebo caj 1-2 krat denne ked ta to chyti. ale inac... naco sa obmedzovat, zivot je s tatrankou vzdy onieco krajsi.
tak si kupuj susene ovocie namiesto sladkosti
Bože, umrela by som bez sladkého, akurát teraz sa napchávam :P znova sorry za provokáciu :))
ahojte...takze za tych 12 dni odkedy som pridala tento prispevok som sa snazila trosku sa ,,uvedomit" a kedze chodim pravidelne nakupovat do obchodu(tym myslim ze za mna nechodi mama ani priatel:-D) som v neustalom pokuseni kupit si vsetky sladkosti co su prave v akcii...neviem si pomoct, proste milujem sladke veci a aj velmi sladke...nerobilo mi problem zjest plny balik pernikov alebo 2 cokolady naraz..ale..budis..treba sa uvedomit skor ako je neskoro :-D vcera som bola v obchode a odolala som. kupila som si len sojovu tycinku a musli tycinky (v pripade nudze) a ked mam krizu dam si radsej cerealne vlocky s mliekom (naozaj velmi odporucam EMCO jahodove, ja viem ze tieto musli su plne cukru, ale je to ako taka zachrana a lepsie ako zjest 2 cokolady)...takzeee...nejako bolo nejako bude..moj metabolizmus je nastaveny trosku inak ako to maju ostatni ludia..v lete priberam a mam chute na tazke a sladke jedla a v zime naopak..takze sa mi asi zacina fajn kludne zdrave obdobie :-D drzim palce vsetkym, ktori maju rovnaky problem a v kutike duse naozaj zavidim ludi ktori mi povedia ze nechapu co mi na tom chuti, ze oni sladkosti moc nemusia.. ale kazdemu chuti nieco ine :-D vela stastia!
jedine riesenie je si to jednoducho nekupovat.
totiz ked je clovek v obchode tak vacsinou kupi to co treba a lahsie sa ubrani roznym pokuseniam, jednoducho ich neda do kosika. ked ale je clovek hlavne doma a vie ze ma v skrini take a take sladkosti, tak je dost tazke v pripade cukroholika na to nemysliet a odolat. ked som v obchode tak si naopak naschval kupim sladke ovocie, sladke jablka, banany, mandarinky, hrozno, kiwi, hrusky atd a ked ma doma chytia zavislacke chute tak mi neostava ine nez si dat aspon to ovocie a chut na sladke je zazehnana. a navyse ma tato taktika este aj zdravy prinos:)
ja mam rada sladke, ale dost som si odvykla, ostala mi ale este slabost pre gumove maciky a spol.
vela robi prechod na zdravu stravu, vela vita zloziek v strave, suhlasim aj s tym, ze zravost na sladke byva pri kvasinkach, parazitoch, vlastne sa väcsinou dobre osvedci detox a postupna odvykacka ale to chce trvaly prechod na iny zivotny styl
A ja môžem jesť sladké kolko chcem a nepriberiem, sorry za provokáciu :P