Činčila

Príspevok v téme: Činčila
_Emma_

Ahojte :)
toto je príspevok pre tých, ktorí činčilu majú dlhší čas. Chcela by som sa opýtať nato ako si ju trochu skrotím. Keď som ju kúpila mala už 6mes. a hneď prvý deň, behala po ruke ako nič, išla všade, nebála sa, na druhý deň sa už ale bála, na ruku išla ledva ledva a teraz už skoro vôbec nezíde z poličky naruku. Púšťam ju aj vonku, každý deň sa sňou hrám a snažím sa ju učiť na ruku, len už neviem ako naňu. Ak viete ako nato, prosím poraďte mi, chcem aby sa mala umňa super a mohla behať po celom byte, nie len po posteli, lebo doteraz ju nemôžem pustiť len tak. Už sa mi stalo, že zabehla za gauč a nechcela vyjsť a presne v takomto prípade by som chcela, aby na nejaký povel vyšla a prišla zamnou.
Ďakujem veľmi pekne za ochotné odpovede. :)

Deria

porozmyslaj, preco ti isla prvy den na ruku a druhy uz nie. mozno sa niecoho zlakla, ked si ju mala na rukach? ano, maskrtami sa daju zvycajne vsetky zvieratka prilakat. ak sa boji, potrva to dlhsie a treba mat trpezlivost.

kasandra

Jéj, to je zlaté. Skús ju na tu ruku nalákať jedlom. Inač ti neporadím, lebo ja som v detstve mala len škrečky:))