Dobrý deň, mám 16 rokov a chcela by som si dať tunel do ucha. A chcela by som vedieť pri akej veľkosti tunela je ešte šanca že sa dierka vráti do normálu ? A nemôže sa uch s toho dáko zapáliť? Ďakujem za rady...
Tunel
Ahoj,
tak ja som mala roztiahnuté uši do veľkosti 20 mm a tie sa mi po vybratí scvrkli tak, že som opäť začínala s 3mm tunelíkmi. Ucho je veľmi flexibilné, poznám holku, ktorá mala 40 mm v ušiach a postupne to sťahuje (menením za menšie tunele) na 30 a ide to. Ale takisto aj pozor, aby si mala dierku pichnutú dostatočne ďaleko, pretože v prípade rozťahovania sa koža stenčuje a hrozí možnosť pretrhnutia ušného laloku.
V prípade, že si to ucho nenatrhneš, zápal by hroziť nemal, skôr, keď začínaš rozťahovať, bude sa ucho "brániť" začervenaním, podráždením, štípaním pri tlačení slimáčika, bude hnisať a zasychať - to je tá najhoršia fáza. Takisto - čím väčšia dierka, tým výraznejší je odér "tunelu" - treba pravidelne čistiť. Veľa závisí aj od rýchlosti rozťahovania. Apropo, čo sa týka tej rýchlosti - tam ti hrozí aj tzv. blowout, to znm. že sa ti na uchu pri tunele spraví taký maličký laloček, akoby ti rástlo jedno maličké uško na uchu. Toto ti už samovoľne nezmizne, dá sa to odstrániť len chirurgicky. Nie je to nebezpečné, len je to neestetické :-)
Ja som si svoje ucho circa za mesiac roztiahla na 1,2 mm a pri 1 cm už všetky sprievodné javy zmizli (naštastie sa mi blowout vyhol).Potom sa ti uško už akoby samo začne úplne krásne rozťahovať, v prípade, že o to stojíš tým, že si meníš tunely za väčšie :-)
podla mna do pol cm sa zrastie potom uz skor nie. a ano moze sa ti to zapalit hlavne ked si to ucho roztahujes rychlejsie nez by sa malo. roztahuje sa to tzv. slimakom ale nie za 2 dni. na pol mm aspon 5 dni odporucam. tiez to treba cistit a dezinfikovat. btw: neviem co sa vam na tych tuneloch paci, nepride mi to pritazlive na zene. (dokonca ani na chlapoch nie.)
iba katka: zapacit ? :D
Uch sa z toho môže zapáčiť a stiahnúť sa ti stiahne dierka do 1cm