Som v puberte a obézna!

Príspevok v téme: Som v puberte a obézna!
hyori

Zdravím.Mám 160cm a ešte v máji tohto roku som vážila 94kg. Keď som mala už spomínaný počet kíl, bála som sa, žeby sa to vyšplhalo k stovke.Navyše som sa cítila a aj cítim utlačovaná a hlavne deprimovaná, keď vidím svoje 50 kg spolužiačky a vyvaľujem na ne oči keď hovoria že sú tučné.Čo mám potom hovoriť ja?! Plus sa mi bývalí deviataci vysmievali.Volali ma tank, veľryba a kto vie ako ešte.Snažím sa zabudnúť a aj sa mi to našťastie darí.Každopádne je už druhá polovica októbra a moja váha dnes ukázala 85kg. To znamená, že som schudla 9kg no vôbec to na mne nie je vidieť! Aj som si merala obvod pása a tak. Je to normálne? Ja fakt neviem. Moje chudnutie vyzerá tak, že som zvýšila príjem vody na aspon 2dcl za hodinu.Čiže to vyzerá asi tak, že sa napijem hned po prebudení, v škole po každej hodine a poobede počas učenia až do večera. Plus som sa začala hýbať.No aj tu je kameň úrazu. V škole keď cvičíme (pondelok a streda)tak zo mna pot až tečie, ale doma(piatok,alebo sobota),hoc robím aj rovnaké cviky, tak necvičím rovnako intenzívne ako v škole.Cvičím pri hudbe, aby ma to poháňalo, ale ani to nestačí. Jem každé tri hodiny, no robí mi problém raňajkovanie.Ráno nestíham tak jem až v škole.Tu si nosím napríklad dva rožky a s niečím, akože jeden po prvej hodine ako ranajky(asi o ôsmej) a další okolo desiatej. Potom mám školský obed(o jednej), na olovrant o štvrtej a večeru o siedmej.To sú také dve,tri hodinky pred spaním. Tak ja neviem.Je možné, že som schudla zo svalov a nie tuku? Čo by som mala robiť? Zaradiť viac pohybu? Robím niekde chybu,alebo by som mala len vytrvať a počkať a ono sa to ukáže? Nemáte s tým nejaké skúsenosti? Alebo by ste chceli chudnúť so mnou? Určite by som sa potešila :D

JessicaI

To behanie nieje zle, ale az ked bude menej kg. Pri behani dost trpia klby pri vacsom zatazeni.

Mam radu aj na pribratie jest skoro stale...chlieb, pecivo a ine dobroty. Navhodnejsia na priberanie je nutela a zmrzlina. Ja som kedysi jedla nutelu s lyzickou len tak a hned to bolo poznat. Som rada, ze som sa toho zbavila. Uz si nutelu radsej nekupujem... chcem schudnut a nie stale priberat.

pomaranc99

@hyori ako si sa stravovala predtym nez si zacala chudnut? ake veci si jedla a v akych mnozstvach? lebo ja zasa mam kamaratku, ktora je hrozne chuda a chcela by pribrat.

na chudnutie mas dobre behanie a bicyklovanie - cim dlhsie, tym lepsie aspon 4-5x do tyzdna.

hyori

No keďže ja trávim aspoň polovicu dňa v škole v lavici tak asi by som ten pohyb zanedbávať nemala :) Tie prechádzky...ja som začala odprevádzať kamošku, ktorá do školy dochádza na autobus čiže to je plus ten kilometer trasy navyše :) Snažím sa, takže to dole ísť proste musí a MUSÍ! Len keby to chcelo byť viac viditeľnejšie... Veľmi pekne ďakujem za radu a povzbudenie a aj ja prajem veľa úspechov do chudnutia.

JessicaI

hyori

gratulujem to je pekny vysledok od maja. Mozes byt zo sebou spokojna a takto pokracuj dalej. Cvicit vela nemusis nie kazdemu to pomaha len sa skus co najviac hybat. Nechodit vztahom ale po schodoch a sedenie tiez co najviac obmedzit pokial sa da. Chodievaj na prechadzky. Nestresuj sa kvoli vahe... pomalicky schudnes na vahu ktora sa Ti bude pacit. Nesmies chciet schudnut rychlo lebo to sa vrati aj s kg navyse. Viem o com hovorim.
Aj ja teraz chudnem od septembra zo 106kg a teraz mam 95kg s malymi odchilkami. Pijem 2-3L vody denne. Jem 5x denne a pokial mozno vyberam si chude maso, zeleninu a tmave pecivo. Prilohy a pecivo jem doobeda a na obed vecer sa obmedzujem aj ked sa mi vynimocne stane ze zhresim a dam si aj to co by som nemala. Netreba si vsak nic z toho robit... ved to nieje az take zle. Bud vzdy vpohode a uvidis, ze to pojde... treba vydrzat aj keby to stagnovalo 3 mesiace... ono sa to niekedy podda a pojde to dole uvidis.

hyori

Yong: Odpoveď mimo témy:o tej speváčke som nepočula ale skúsim si vypočuť jej pesničky ...spirit už lezie na nervy čiže si vypočujem všetko :) To meno mám z japonského anime od jednej postavy.A mne každé tri hodiny vyhovuje ináč som hladná a to potom zjem všetko čo mi príde pod ruku.

flegma:skúsim vďaka za radu

Yong

inak mimo témy,tvoj nick je Hyori, páči sa ti speváčka Lee Hyori? O.o , a teraz k veci, mne sa zdá, že na teba je dosť každé tri hodiny jesť ... Akože ja zvyknem každý deň balik čipsov zjesť, a to schudnem ešte 1 kilo v priebehu par dni ...

flegma

aj ja drzim palce... ten prijem vody a pohyb je v poriadku, skus este zmenit rozky za celozrnne pecivom a obmienat, zobrat si rano do skoly sem tam jogurt, nejake ovocie na desiatu

hyori

mate59: Asi som slepá, ale nie :) A nohavice...keď budeme kupovať nové teraz na zimu tak možno budem milo prekvapená, uvidíme...a tým naberaním na váhe je dobrý postreh :)

Agnes999:možno na tom stravovaním v rodine niečo bude...

Tak vám ďakujem za podporu ja sa posnažím ešte ďalších 9 kilo vtedy ten úbytok snáď uvidím aj ja :)

mate59

no ak si takto schudla, tak gratulujem,je to uspech, len tak ďalej.Sama na sebe 9 kíl nepoznáš?Ani na nohaviciach?Ale iní určite,lebo 9 kíl je dost,len tak pokračuj dalej, pomaly sa nadváhy zbavíš,držím ti palce,ideš na to dobre.Ved aj tie kilá navyše si nenabrala hned.