Dobrý deň, dávnejšie som Vám písala, aké máme problémy s dcérkou...no potom sme sa dostali do nemocnice a pokračovali v nutnej liečbe.Tak prešlo leto a opäť píšem.Dcérka - 8 ročná - nám 11.11.2011 začala flekatieť a neskôr jej občas opuchlo očko alebo pera. Tých zopár mesiacov je stále na nejakej diéte a na liekoch (teraz Zenaro - ráno1 večer pol tbl.)Dnes nešla do školy, lebo má opuch pery...
Lekári diagnostikovali Histam. intoleranciu a idiopatickú chronickú urtikáriu. V minulých rokoch dieťa nikdy nebolo chorľavé , preto nerozumieme tomuto zvratu.Na rôzne rady som jej dávala daosin, ale aj pri nízkohist. diéte sa vyhadzovala.Skúsili sme aj Nalcrom - detto.
Boli sme ya veľmi šikovným človekom, ktorý nám povedal, že je prekyslená-čo bola aj pravda-z diét a liekov pravdaže. Snažím sa dodržiavať pravidlá pri kombinácii HIT a prekyslení. Začala som jej od firmy Just dávať prípravok Basico a 3.deň probiotiká Lacto floor. Včera som jej dala aj retkvičku. Pre mňa je tento opuch a fľaky úplnou záhadou.Nech robím čo robím, nedarí sa mi.
Už som začala uvažovať, či jej nemôžu škodiť aj probiotiká alebo min. soli...
Jedna pani Anežka:-) nám poradila Fucoidan- povedala, vraj má dcérk zápal na pankrease.Bojím sa zavádzať tak prekombinovaný prípravok- plný rôznych látok.Prosím, poraďte.
S úctou,Uršula
Dcerka ma opuchy a flaky
ursula-pisali ste ze ma idiopaticku chronicku urtikariu-co je zihlavka ktora nema jasnu pricinu...prejavuje sa flakmi a opuchmi ktore moze zhorsit cokolvek od jedla cez hormony,lieky az po pocasie...a pisem vam ako matka syna ktory ma podobny problem a tiez sme presli vsetkym moznym...syn ma tazku alergiu,presli sme opuchmi aj flakmi a tiez ju spusta vsetko mozne...paradoxne alergiu na potraviny nema ale napriklad zatial co v zime moze jest orechy kludne tak ked si ich dal na jar,tak sa mi takmer zadusil...preto ta redkovka:)zelam vam aj dcere vsetko dobre!!!:)
Rada by som reagovala na reakciu pani " nikush".
Moja dcérka nemá potvrdenú potravinovú alergiu. Teda retkvička alebo zemiak - to je úplne jedno. Za tých 11 mesiacov mala odskúšané asi všetky antihistaminiká - dokonca dvojkombinácie- co jej stav k počudovaniu zhoršilo.Histamínová intolerancia tiež nie je úplná diagnóza. Dieťa bolo zopár týždňov na bielom pečive a vývaroch a stav bol rovnaký - čo spolu s chemic. liekmi viedlo k tomu, v čom vidím hlavný problém - k prekysleniu.
Napísala som sem- na tento portál - nie ako človek, ktorý nemá naštudované, odkonzultované a odskúšané takmer všetko.Ale ako matka, ktorá napriek tomu nenachádza odpovede.Rady, prečo nerobím tak alebo onak - ak si prečítate môj príspevok - mi nepomôžu.
vasa dcerka ma chronicku idiopaticku urtikariu-co je alergicka zihlavka neurciteho povodu...predpokladam ze berie antihistaminika...kedze sa vyhadzala a opuchaju jej pery a ocka ide asi o zhorsenie stavu,mozno lieky nie su dostatocne,mozno staci zmenit antihistaminika...na jesen sa takymto detom trpiacim alergiami stav obvykle zhorsi...je to normalne...preco nejdete osetrujucemu alergologovi?preco jej namiesto toho davate doplnkove preparaty?...mimochodom,vcera jej date redkovku-jasny alergen a dnes sa cudujete ze jej opuchla pera...nechapem ze vidite jasne zhorsenie stavu a namiesto okamzitej navstevy lekara a nasadenia ucinnejsej liecby jej davate probiotika a doplnky...
to vyzera na celiakiu, skuste gastro, alebo qinkeho edem
No, ja by som sa k odporucaniu pani Anezky postavil zdrzanlivo. Aj ja som svojho casu navstivil istu pani Anezku ale zial, nepomohlo mi jej liecenie, proste ma zle odhadla.
Dcerka prima, pravdepodobne v potrave alebo vo vzduchu latky, ktore sposobuju jej alergicke reakcie. Ja by som dcerku odviezol z mesta na vidiek a nehal by som ju stravovat prirodzenymi potravinami dostatocne tepelne spracovanymi po dobu minimalne pol roka. Postupne by sa mal stav zlepsovat. Probiotika by jej nemali skodit ale uzivanie ma vyznamny zmysel len v pripade zleho travenia v crevach. Tak isto, pripadne poruchy pankreasu by sa prejavili v traveni, ci uz v metabolizme cukrov alebo tukov.
Stav dcerky moze byt sposobeny aj cinnostou bakterii, preto treba sledovat aj teplotu a urobit krvny obraz. V krajnom pripade by sa museli nasadit i antibiotika ale to az v pripade dokazania existencie konkretneho kmena a jeho skodliveho ucinku, ktory by sa prejavoval alergickym stavom.
poznám osobu,ktorej opuchajú pery ked sa nachladí - má alergiu na chlad