Antidepresíva (náhrada)

Príspevok v téme: Antidepresíva (náhrada)
fruitty

zdravim ludia ... mamča bere dlhe roky ADčka velaxin 150mg ... no lieky zdrazeli z 1 eura az na 15 ... cize je to financne dost narocne ... ako nahradu jej dali alventa 150mg ... no nezaberaju jej .. skor naopak ...je uplne ina ... mam o nu strach .. je mozne aby lieky zdrazeli z 1eura na 15e ??? ked pojde ku doktorke zas jej daju nejake ine .. uz ma to nebavi .. da sa nejak vybavit zlava ???

sexicek

ako pisu moji predchodcovia Alventa je najlacnejsie generikum podla Valexinu, kedze sa jedna o rovnake mnozstvo, je v nom aj rovnake mnozstvo ucinnej latky, aj preto Velaxin tak zdrazel, lebo Alventa na trhu pre malo solventnych postacuje

Alventu som bral aj ja, pocas jesene som maval problemy aj ja, pochybujem, zeby jej dali nieco ine, ked pred tym, ked brala Velaxin, bola OK stabilizovana

skor by som povedal,ze sa pridruzili nejake dalsie psychicke problemy, mozno i strach zo zmeny liekov, mozno dojde k uprave diagnozy a potom az nasledne k uprave liekov

no, povedal by som, ze chce to caste vychadzky na slnko, alebo teraz na denne svetlo, dobrych priatelov okolo a vesela atmosfera a na obcerstvenie padne dobre zopar dobrych sladkych bananov

luciano

Velaxin a Alventa je to isté. Oba lieky obsahujú účinnú látku Venlafaxín. Na trhu existuje veľa generik tohoto lieku napríklad Argofan, Faxiprol, Mollome, Tifaxin, Velafax, Venlagamma a pod. Avšak nulový doplatok má len Alventa.

RNG

Venlafaxin/Effexor je chemikalia s SNRI efektom, tj posobi na hladinu noreineprhinu aj serotoninu.
en.wikipedia.org
Alventa je podla popisu to iste
www.drugs.com
Leda ze by sa jej zmenila potreba alebo niekto robil vo vyrobe a distribucii podvody.
Inac NSRI efekt ma aj vytazok z lubovnika bodkovaneho(St John's Wort) kde ucinny obsah na narazovu davku musi obsahovat 3 mg hypericinu a 30 mg Hyperforinu. Ucinok je asi o 2 hodiny a trva vyse 8 hodin. Nie je navykovy, tj berie sa len podla potreby, tj v dni so zvysenou nervozitou, stresom alebo roznymi depresnymi situaciami.
Stresy treba ale nezavisle od toho odstranovat, lebo nam skodia stovkami roznych zdravotnych problemov, pozri cez Google.sk uvedenim rng stress a tiez spanok a podobne. Pripadne travenie, hormony a prechod, to vsetko jedno z druhym casto suvisi.