Potrebujem radu, alebo pomoc. Mám 22 rokov a priateľa tri a pol roka. Žijem ešte s rodičmi. Môj problém spočíva v tom, že mama ma nechce pustiť ani len spať k priateľovi, alebo aby on ostal u nás. Na všetko ohľadom vzťahov má trošku zastaralé myslenie a mňa to trápi. Nedá si vysvetliť, že už niesom dieťa, aj keď tým jej budem do konca života. Mamina je na invalidnom dôchodku, takže ani keď sme doma, tak nikdy nie sme sami. A ja to proste niekedy potrebujem. A nemyslím len kôli sexu, ale trochu súkromia a tak, nie aby každú sekundu čakám, že vpáli do izby. Obaja s priateľom študujeme a nieje ešte možnsť na niečo vlastné. Ako to mám riešiť?
Mama drží dohľad !
No kedze rozumne argumenty nezaberaju, tak mas dve moznosti: 1.zamykat sa a vytvarat stavy matkinej urazenosti
2. vyhoviet jej a zit v celibate
Tak si vyber, co ti viac vyhovuje.
Ja mam veľmi podobný problém a to mám už takmer 26. Dnes ma naštvala mama, keď som jej vravela, že ideme s priateľom cez víkend na výlet do iného mesta (on žiaľ býva odo mňa 250 km), tak chceme byť aspoň raz za čas spolu. No a ona hneď začala, že čo som to vymyslela, že takto ma ona nevychovala, čo si má o tom teraz myslieť a pod. Je mi z toho zle, nemám žiadnu slobodu. Ona je ako posadnutá, až fanaticky veriaca. Neviem ako by som to mala podľa nej riešiť, keď chcem byť s ním. Ale začiatkom budúceho roka chceme odísť s priateľom preč do zahraničia, ale to zas jeho mama bude chytať hysterické záchvaty. On má už pomaly 30 rokov, ale jeho mama je na ňom závislá... Ach to je život, cítim sa ako v nejakej moslimskej krajine.
Dyolin - obavam sa, ze jej minulost nezmenis. ale mozes zmenit to, ako sa bude k tebe spravat. Jedine ty ju mozes donutit si uvedomit, ze dnes je svet iny, ako pred 20-timi rokmi.
Ano, budes sa musiet zamknut a zrejme zniest mensiu burku emocii, potycky nazorov a povah. Ale to nemoze trvat vecne a skor ci neskor pochopi, ze mas aj svoje potreby a zivot a aj ked je ona invalidna, to neznamena ze moze strkat do vsetkeho nos.
To je ťažko vysvetlovať jej niečo. snažila som sa to vysvetliť tak, keď hcodí aj bráchovi do izby,tak nech zaklope a na to mi odvrkla, ze vo vlastnom dome nebude predsa klopat. Takze keby sa zamknem, urážka z jej strany by trvala myslím aj niekolko tyzdnov. Je to tazke a ja som zufala. Ked som sa jemne snazila s nou o tom rozpravat, tak mi povedala, ze ona spala u chlapa tyzden pred svadbou a to mala 27. Naozaj potrebujem radu :(Nejde tu ani o doveru, skor o ten jej nazor na svet....
Dyolin - budes si musiet tieto veci ohladom sukromia a respektu od svojej mamky vydupat. Samozrejme zalezi aj od toho, aky je medzi vami vztah, dovera atd. Zrejme velka nie, ak ti aj v tomto veku nedovoli take veci. Ci je ta nedovera odovodnena alebo nie, neviem a ani nemienim sudit. To musis vediet najlepsie sama.
Kazdopadne - mas vek na to, aby si si nejake ustupky, co sa tyka sukromia a svojho zivota, vydobyla. Ci mas na to aj rozum, to je uz druha vec a to mi neprislusi hodnotit.
zamykaj sa