Chcela by som sa spýtať: stala sa mi taká vec:
mlieko UHT v krabici znášam normálne, pijem ho však minimálne, tak 1 deci denne, dnes ráno som vypila bielu kávičku, ale z mliekom "živým"/t.j. ktoré je schopné aj normálne skysnúť....tento druh mlieka som nepila hádam aj rok...a po 5 hodinách ma hrozne prehnalo /išla zo mňa voda/,
podľa výsledkov u lekára z krvi by som NEMALA BYŤ
intolerantná na mlieko..t.j.mala by som ho znášať..
P.S.:jogurty znášam normálne...tomu nerozumiem...
Nestalo sa Vám niečo podobné???
Mliečna intolerancia?
Enzymy na mlieko hladaj pod nazvom Dairy enzymes, alebo rozne enzymaticke zmesy, ktore obsahuju aj laktazu
RNG moc ďakujem za odpoveď, nasadím teda nejaký enzím len neviem konkrétne aký...pri názve by malo byť to "lactase", škoda, že nebývate na Slovensku, skôr by som prosila odporučiť nejaký výrobok, ktorý zoženiem tu na Slovensku...samozrejem som bola aj na predajných portáloch, ktoré odporúčate v iných príspevkoch, ale keďže nie som zdatná v angl.jazyku, pri väčšine výrobkoch som z toho blbá...popravde celkom nerozumiem
ani slov.portálom, keď tie informácie sú tak čudne podávané, že človek ani nevie, na čo je ten výrobok nakoniec určený...napr. dnes som natrafila na PROBIO-FIX Imuno
a vôbec mi nie je jasné, že na čo to je...posledné 2 mesiace užívam PROBIO-FIX ako klasické probiotikum a s prídavkom v názve IMUNO netuším, že či je to ešte lepší výrobok a tak by som mohla pokračovať, čiže na nete pátram po konkrétnych ľuďoch s konkrétnymi odporúčaniami na konkrétne výrobky....
V jogurtoch sa kvasinky postarali o to, aby zmenili mliecny cukor=laktozu na kyseliny, najma kyselinu mliecnu.Mnohi ludia, najma starsi maju problemy s laktozou. U europanov je to okolo 10%, u cinanovc az 95%.
Ale s pomocou enzymov (lactase) sa da aj laktoza spracovat aby nerobila problemy nikomu.