Schyzofrenia

pan d.

Keby bolo viac roboty, tak by nebolo tolko invalidov, nie je pravda, ze populacia je viac chora, ked niet prace, je viac mazana.

2bodka

pad d. si na omyle, schizofrenia nie je vobec rozdvojenie osobnosti, to si vacsina ludi mysli po pozreti niektorych filmov s tymto javom.
Pozri napriklad wikipedia:
cs.wikipedia.org
o odtialto citujem:
" Nepochopení etymologie tohoto slova vedlo ke vzniku všeobecného omylu, dle kterého je schizofrenie rozdvojením osobnosti[4], tedy přítomností více svébytných verzí jedné osobnosti v jedné mysli. To je ovšem hrubá chyba, jelikož rozdvojení osobnosti (odborně mnohočetná porucha osobnosti) je oproti schizofrenii velmi zřídkavé a náleží k poruchám disociativním, které jsou etiologicky převážně psychogenní, symptomaticky odlišné a rovněž bez výrazných psychotických příznaků."

pan d.

Ale inak je schizo dobra choroba:D Je na nu plny invalidny dochodok, bez pochyb a posudzovania. Ak ma raz dali na dochodok, tak mi ho uz nikdy nevezmu. Diagnoza nepusti. Ja som sa dostal do stadia, ze ma uz obcas potrapia len moje myslienky, hlasy nepocujem, vidiny nemam, myslenie mam asi celkom ok, ked dokazem kvalitne prekladat, dokonca sa aj samovzdelavam, aby som stale nemusel pozerat do slovnika.

pan d.

U schizofrenikov je najhorsie to, ak sa dostanu do akutnej fazy (bludy, pocutie hlasov, vidiny, halucinacie), vtedy je nutna hospitalizacia.

pan d.

Schizofrenia je na 90 percent nevyliecitelna choroba, ale vela ludi sa aj tak uzdravuje, lebo im zle stanovia diagnozu. Vacsina schizofrenikov ma len jeden alebo dva priznaky schizofrenie, ale myslenie maju zachovane. Mne povedala Dr., ze to v skutocnosti nie je schizofrenia. Skutocna schizofrenia postihuje najma myslenie, v podstate by mal byt clovek blazon, ak si predstavime, ze je to rozdvojenie osobnosti. To si ani neviem zivo predstavit, co to vlastne je.

pan d.

Ja jem vela ryb, beriem vitamin B, multivitamin a kalcium. Myslim, ze mi to pomaha. A treba brat pravidelne lieky, ja som neveril, ze mi pomozu, ale naozaj maju tu silu, ze liecia.
A schizofrenia sa pise s makkym i. Neviem, preco zakladas taku temu, ked schizofreniu nemas, kazdy schizofrenik vie, ze sa to pise s makkym i:D