Alzheimerova choroba-starostlivosť

Príspevok v téme: Alzheimerova choroba-starostlivosť
malaanka

Prosím podeľte sa so mnou o starostlivosť chorého s touto dg.
Starám sa o svoju mamu,ale niektoré situácie nedokážem zvládať.Najmä nočné blúdenie.
Zhoršenie prišlo náhle a tak ma to veľmi zaskočilo.
Niekedy nechce užiť lieky- ako to riešiť?
Už je na tom veľmi zle,už jej treba ppomáhať pri všetkých činnostiach bežného života.
Prosím aby prispievali tí,ktorí majú osobnú skúsenosť.

stalud

Při poruchách paměti může významně pomoci zdravotní přístroj KX Laser. Ozařováním krve nosní dutinou dochází k lepší krevní cirkulaci a lepšímu okysličení krve. Lepší prokrvení a okysličení mozku má positivní dopad na funkci mozkových buněk, které se aktivují a zlepšují stav mozkové výkonnosti
www.kxlaser.cz

malaanka

brief
aj mna to napadlo a zavolala som tam.Ale akurat mi pani zazelala velku trpezlivost.
Tu je zrejme kazda rada draha.
Tak len prejavovat vela,vela lasky a vela,vela trpezlivosti.

malaanka

brief
prechádzky by boli fajn,ale bohužiaľ už nevládze veľa chodiť.Aj pred zhoršením už používala na chodenie taký vozík,ktorý tlačila pred sebou.
A už je na tom tak zle,že ani kalendár a ani hodiny jej nepomáhajú.
Nepomôže ani to,že je v noci tma,ona chce ísť niekam?
Agness99
môžeš mi povedať aké lieky brala babka?
Len pre porovnanie s tými čo berie mama.

brief

Ahoj. Cez den su fajn velmi dlhe prechadzky, najme v prirode. A cely den sa mamine venovat, aby mala nejaky aktivny program s oddychovymi prestavkami, zapajanie do lahkych domacich prac. Toho je asi na jednu osobu privela :/ Z bytu odstranit nebezpecne predmety, do izby hodiny s kalendarom, kde bude ukazovat jasne, aky je den a mesiac(napriklad odskrtavat). Niekedy je potrebne aj vybrat klucky z okien.

Agnes999

No ja som sa starala ale co ti radit? Tam je tazko nieco radit. Ak uteka, tak v noci zamykaj. Ak nechce lieky, skus jej ich podat neskor. Ale ak jej nastavia dobre lieky, moze je to pomoct a moze sa jej stav zase zlepsit. Mojej babke tak dobre nastavili.

malaanka

pan.p
ja mam svoju mamu velmi rada a nehladala som takuto radu.
To si nechaj pre svoje deti,aby sa tak postarali o teba ked budes stari.
Trochu ucty k nasim rodicom a starsim.

RNG

Nuz nedavno som cital, napr ze velke davky vitaminu D-3 mnohym velmi pomohli, pod tym myslim niekolko tyzdnov daviek az 50 000 IU. Samozrejme to treba kontrolovat v krvi, tak isto mnozstvo vapnika, aby clovek nedostal hypekalcemiu.
Predavkovanie vitaminom D-3 nastava az po mesiacoch takych davok.
articles.mercola.com
Lekari co s takymito davkami pracovali vychadzali z faktu, ze Alzheimerovi pacienti maju extremne nizke hodnoty vitaminu D-3 v krvi a doplnkami , masivnymi davkami dosiahli vysledky, ze uz uplne uzavreti pacienti zacali komunikovat a zaradili sa do normalneho zivota po case, co je fenomenalny vysledok, hodny nasledovania.