Prosím podeľte sa so mnou o starostlivosť chorého s touto dg.
Starám sa o svoju mamu,ale niektoré situácie nedokážem zvládať.Najmä nočné blúdenie.
Zhoršenie prišlo náhle a tak ma to veľmi zaskočilo.
Niekedy nechce užiť lieky- ako to riešiť?
Už je na tom veľmi zle,už jej treba ppomáhať pri všetkých činnostiach bežného života.
Prosím aby prispievali tí,ktorí majú osobnú skúsenosť.
Alzheimerova choroba-starostlivosť
Při poruchách paměti může významně pomoci zdravotní přístroj KX Laser. Ozařováním krve nosní dutinou dochází k lepší krevní cirkulaci a lepšímu okysličení krve. Lepší prokrvení a okysličení mozku má positivní dopad na funkci mozkových buněk, které se aktivují a zlepšují stav mozkové výkonnosti
www.kxlaser.cz
brief
aj mna to napadlo a zavolala som tam.Ale akurat mi pani zazelala velku trpezlivost.
Tu je zrejme kazda rada draha.
Tak len prejavovat vela,vela lasky a vela,vela trpezlivosti.
brief
prechádzky by boli fajn,ale bohužiaľ už nevládze veľa chodiť.Aj pred zhoršením už používala na chodenie taký vozík,ktorý tlačila pred sebou.
A už je na tom tak zle,že ani kalendár a ani hodiny jej nepomáhajú.
Nepomôže ani to,že je v noci tma,ona chce ísť niekam?
Agness99
môžeš mi povedať aké lieky brala babka?
Len pre porovnanie s tými čo berie mama.
Ahoj. Cez den su fajn velmi dlhe prechadzky, najme v prirode. A cely den sa mamine venovat, aby mala nejaky aktivny program s oddychovymi prestavkami, zapajanie do lahkych domacich prac. Toho je asi na jednu osobu privela :/ Z bytu odstranit nebezpecne predmety, do izby hodiny s kalendarom, kde bude ukazovat jasne, aky je den a mesiac(napriklad odskrtavat). Niekedy je potrebne aj vybrat klucky z okien.
No ja som sa starala ale co ti radit? Tam je tazko nieco radit. Ak uteka, tak v noci zamykaj. Ak nechce lieky, skus jej ich podat neskor. Ale ak jej nastavia dobre lieky, moze je to pomoct a moze sa jej stav zase zlepsit. Mojej babke tak dobre nastavili.
*stary*
pan.p
ja mam svoju mamu velmi rada a nehladala som takuto radu.
To si nechaj pre svoje deti,aby sa tak postarali o teba ked budes stari.
Trochu ucty k nasim rodicom a starsim.
Naozaj sa nikto nestara o choreho s touto diagnozou?
Hyperkalcemiu.
Nuz nedavno som cital, napr ze velke davky vitaminu D-3 mnohym velmi pomohli, pod tym myslim niekolko tyzdnov daviek az 50 000 IU. Samozrejme to treba kontrolovat v krvi, tak isto mnozstvo vapnika, aby clovek nedostal hypekalcemiu.
Predavkovanie vitaminom D-3 nastava az po mesiacoch takych davok.
articles.mercola.com
Lekari co s takymito davkami pracovali vychadzali z faktu, ze Alzheimerovi pacienti maju extremne nizke hodnoty vitaminu D-3 v krvi a doplnkami , masivnymi davkami dosiahli vysledky, ze uz uplne uzavreti pacienti zacali komunikovat a zaradili sa do normalneho zivota po case, co je fenomenalny vysledok, hodny nasledovania.