po pol roku uzivania citalecu, som sa ani neviem preco rozhodla ho skusit vysadit,(bolo mi fajn) nejem ho asi 4 den. No popravde, idem sa zblaaaaaaznit, pre krista paaana, je mi hrooozne.Ten nepokoj, triaska, nevolnost, potenieee. Maam ho znovu nasadit?? ci vydrzat?? dokeeedy ??? som mimoooo
Citalec rada
treba rozlisovat depresiu endogennu a exogennu. typ ovplivnuje prognozu.
Luciano nastastie nema pravdu, len ojedinele pripady to uzivaju dozivotne, ale to je skor preto, lebo chcu a nechcu to zmenit , vyhovuje im uzivanie liekov dozivotne...
aspon co mam nacitane, cas znizovania az po uplne vysadenie je 1/3 z celkovej doby uzivania, takze si to mala postupne pocas 2 mes. znizovat, stvrtit tabletu..
luciano, nastastie nemas pravdu ;)
Antidepresíva sa spravidla užívajú celý život. Oni totiž depresiu neliečia, len tlmia jej príznaky.
to co ti napadlo seknut po pol roku zo dna na den s uzivanim medikamentu, ktory posobi na chemicke pochody v mozgu?!
ak vysadzat- tak len po konzultacii s odbornikom.
Ja by som zašla za lekárom, neviem, či aj znovu nasadzovanie netreba robiť postupne ako na začiatku užívania. Hlavne to neodkladaj.
vysadzovat sa musi postupne! Nasad naspat, zastabilizuj sa a az potom znizuj velmi pozvolne-stvrtinku za dva tyzdne.