Zahmlene vnimanie a zenske problemy

Príspevok v téme: Zahmlene vnimanie a zenske problemy
barbikolacik

rozhodla som sa napisat sem ,lebo uz si nvm rady , kazdy den hladam nieco na interneto co by sa mohlo podobat mojej chorobe . Zacalo to takto : v 12nastich rokoch som dostala menstruaciu ,bola nepravidelna ,meskala mi niekedy aj 3 mesiace ,na vagine sa mi spravii pupaciky a pysky mam cele cervene az fialove a obcas ma svrbeli .. nebola som s tym vtedy nikde ,myslela som si z ma to prejde ..Psychiku som mala v tomto obdobi vpohode,bola som trosku utiahnuta .. ,ako 1.cka na strednej som bola uplne vpohode ,priatelska ,spolocenska ,no prisli prazdniny a boli trocha problematicky zalozene , mamina ma schizofreniu a bola v zlom stave ,brat mal boreliozu v zlom stave a ja s dalsim bratom sme ho psichicky podporovali ,maimina isla na konci prazdnin nedobrovolne na liecenie.Zacalo to v ten den ked sa vybavovala mamina na psyciatriu , vecer ked som sedela na posteli a rozmyslala nad maminou ,zacala som pocitovat vnutornu nervozitu ,bola neprekonatelna ,silnejsia ako pri pisomke ,tak som si lahla s pocitom ze zajtra sa zobudim vpohode ,ale nebolo to tak citila som sa tak isto uskostlivo ako vecer ,splacom som prisla za komoskou a povedala som jej co mi je , pretrvavalo to a zacali sa mi k tomuto pridruzovat aj matne obrazy samovrazdy a krce a bolesti noh a myslienky samovrazdy . isla som k psichologovi ,psicholog mi povedal ze on to asi nebude vediet riesit ,ze on riesi banalne pripady a toto je trochu zlozitejsie ,poslal ma k psichiatricke ,ta mi dala lieky proti uzkosti serlift a lexaurin ,tie mi nepomohli ,potom k nim pridruzila aj risepro a vysledok bol 100precentny, citila som sa fajn , no mamina mi tie lieky vyhodila ked ich nasla u nas doma ,lebo je schizofr. a boji sa liekov.a povedala mi ze psichiatr posle na sud ked k nej este raz pojdem ,lebo som nemala opravnenie od rodica na liecbu ,ocino je v anglicku ,tak som 3 mesiace nechodila k spichiatricke , moj stav sa zhorsil zoslabnute nohy ,mierna zmatenost ,sem tam som bola akokeby ofline ,nevnimala som , nepravid .menzes , slabsia orientacia v priestore ,bolest pri klucnej kosti smerujuca pri pluca a srdce a pritom mi trosku trpla ruka a bolela ma , kazde rano mi trpol prst ,kmitanie a sklbanie svalov ,a prestali sa mi pacit chalani , ako keby som male decko co nevie rozmyslat .toto vsetko ma sprevadzalo a ked som uz bola bez energie menila som nazory a slabsie som vnimala a bola som naladova ,tak som sa rozhodla ist k psichiatricke , zostala som mesiac na lieceni ,zistili mi tam zlateho stafilokoka a liecili mi ho ,zda sa mi ze vtedy sa mi moj stav zlepsil , prisla som domou a pomalicky som si zmensila davky liekov ,bolo mi lepsie ,lebo s tymi liekmi som citila antipatiu voci zivotu ,taka trosku depresivna som bola ,najviac ma sralo to vnimanie ,ze bolo zoslabnute ,tazko sa mi ucilo ,ako eby si neuvedomujem co citam ,v lete som tieto lieky vysadila uplne na mesiac ,bolo to fajn ale 28.den som pocitovala strach a uzkost ,asi som mala aj sluchove halucinacie ,tak som ich zacala znova brat ,ale v nizsich davkach , zacal september 2012 a skola ,citala som si nieco o zvyseni pozornosti ,cim sa zvisuje ,a dosla som na to ze orechy su dobre na sustredenost ,ked som si dala orechy s cukrom ,citila som sa trosku viac sustredena ,no casom to nebolo take efektivne ,tazko sa mi uci ,nvm nad tym rozmyslat ,nvm sa sustredit na to co hovorim a mam nejaku matnu myslienku ktora mi v momente vypadne citim v hlave blok a zmetenost, som podozrievava dost ,stratila som vela kamosou ,lebo som dost ticha a nvm co mam povedat v spolocnosti ,ked odpovedam ,tak sa nvm poriadne vyjadrit ,,,ja som taketo problemy nemala,nvm s coho to moze byt ,rada by som si vypocula vase nazory ,dakujem za pomoc .

olala!

Ozaj, este k tej menstruacii-velka vacsina mladych dievcat a zien s psychickym ochorenim ma velmi nepravidelny cyklus. Pokial vsak neplanujes babatko, tak sa tym zbytocne nestresuj. Este sa to moze casom upravit. Bohuzial, aj lieky proti psychozam, ako je aj Risepro, narusaju cyklus. Skus o tom povedat psychiatricke.

olala!

barbikolacik, v prvom rade plati dolezita zasada: Uzivat lieky tak, ako ti naordinuje psychiatricka. Bohuzial, po mame si zdedila jej ochorenie-schizofreniu. Tazke ochorenie, ale liecitelne. Nemozes sa riadit tym, aky ma tvoja mama nazor na lieky od psychiatra, pretoze jej pohlad na lieky je uplne zdeformovany jej ochorenim. Pravidelne chodievaj k psychiatricke a mame radsej lieky neukazuj. Preber to s otcom, aby vedel, ze sa liecis. Sama pises, ze po Risepre, co je antipsychotikum pouzivane pri schizofrenii, si sa citila vyborne. Aj to dokaz toho, ze mas v tomto smere zdedene ochorenie od mamy. Si mlada, bohuzial vsak toto ochorenie casto narusa aj schopnost sustredit sa. Urcite by ti pomohlo, keby ta psychiatricka poslala k psychologovi, ktory by ta naucil metody, ako sa efektivne ucit. Su na to rozne postupy, treba vsak, aby ich s tebou niekto nacvicil.
Strasne ti drzim palce, aby sa ti polepsilo.