Tehotenstvo - užívanie Folgraid resp. Femibion ... je to potrebné?

Príspevok v téme: Tehotenstvo - užívanie Folgraid resp. Femibion ... je to potrebné?
lifeisgreat

ahojte,

tento týždeň mi zistili tehotenstvo a doktor mi odporúčil užívať tablety FolGravid alebo Femibion, sú to lieky na báze kyseliny listovej. Máte s tým niekto skúsenosť? je užívanie potrebné? Podľa mňa je nezmysel "pchať" už v počiatku tehotenstva do seba chémiu, kyselina listová sa dá nadobudnúť pestrou stravou ... čo myslíte?
ďakujem Vám

RNG

Nuz veru ja tehotnym odporucam brat extra nielen kyselinu listovu, ale aj nejake mineralove doplnky na kosti spolu s vitaminmi D-[3 a K-2, inac im ich babatko nemilosrdne vyrabuje z ich kostry. A pokracovat aj pri kojeni. A naviac brat aj ryvacie oleje, alebo este lepsie krill olej, jeho obsah DHA a EPA je velmi ziaduci pre rozvoj mozgu a nervov u babatka, statisticky sa to prejavi aj na inteligencii. V USA potichu zacali DHA pridavat aj do detskych formul.
Bezne post partum depresia/depresie po porode a kyvajuce sa zuby su nasledok rabovania babatkom.

aj_my

hm, nemas celkom pravdu, v tehu potrebujes tej kyseliny listovej o nieco viac, co uz z pestrej stravy len tak neziskas, tiez som tehotna, lekar mi neodporucil ziadne vitaminy, ale cistu kyselinu listovu som jedla pred otehotnenim a aj teraz... takze by som ti odporucila cistu kyselinu listovu, nie tie reklamne mega super vitaminy:) ono, cochvila ti budu brat krv na rozne rozbory, tam zistia pripadne nedostatky, a potom sa mozes zariadit lepsie:)
prajem bezproblemove tehulkovanie nech si ty aj fazulka v poriadku.