Mám 1,5 ročného synčeka, ktorý mi pravidelne plače až vrieska zo sna. Začne vždy okolo polnoci a trvá to až do 2-hej rána. Všetky vyšetrenia má OK, je úplne zdravý, doktorka detská aj neurologička mi povedali že je to nočný des, ktorý malé detičky mávajú. Na večer mu dali Magne B6 že to ho ukludní, ale nezaberá. Navštívila som aj liečiteľku, ktorá mi však povedala že maličký má bolesti a trápi ho infekcia močových ciest a problémy s obličkami. Vraj bylinkové čaje to vyriešia. Pre istotu som zaniesla k doktorke moč na vyšetrenie, ale moč je úplne čistý, OK. Doktorka mi ultrazvuk obličiek nedoporučila keďže je moč OK a iné príznaky nemá. Poraďte mi čo robiť. Neviem teraz či naozaj je to len nočný des, alebo mám veriť liečiteľke, ktorá tvrdí že má problém s močovými cestami a obličkami.
Nočný des alebo bolesti?
hmolko
moja dcérka, ked bola vo veku Vášho syna mávala rovnaké nočné desy, nie často ale pár krát za mesiac...budila sa s veľkým plačom, desivým plačom, aj ked mala oči otvorené, vyzeralo to akoby ani nebola hore, bola mimo, neprítomná, nevedela som ju ani pritúlit čo sa vzpierala a ja som vtedy nevedela či ju niečo bolí alebo sa niečoho zlakla...vekom sa intenzita týchto nočných desov znižovala a okolo 4-5 rokov to úplne prestalo, teraz má 13 :)netreba sa báť, ja som tiež vtedy stresovala, lebo vidiet dieta v takom stave nie je nič moc ale prešlo to samé... časom som odpozorovala že to mávala hlavne vtedy ked bola nejak oslabená, bola to taká predzvest nejakej blížiacej sa choroby..proste v čase ked mala zníženú obranyschopnosť
No ak je cez den nomralny, tak podla mna s mocovymi cestami nic nema, skor to bude ten nocny des, take mal aj moj synovec, potom z toho vyrastol..