Umŕtvujúca vložka - vyťahovanie nervov zo zuba

Príspevok v téme: Umŕtvujúca vložka - vyťahovanie nervov zo zuba
micimici

Ahojte,

v piatok som bola na pohotovosti s bolesťou zuba, dostala som umŕtvujúcu vložku a poučenie, že mi bude treba prečistiť kanáliky. To znamená, že mi budú vyťahovať nervy? A ak hej, bolí to, ak tam mám teraz tú umŕtvujúcu vložku, alebo táto nervy umŕtvi a už ich nebudem cítiť? Ďakujem za odpovede

Wiki11

Mne nervy teda vyberali a dali mi aj injekciu a este mi nejaky pripravok priamo na tie nervy striekala lebo mam paniku z toho .... ale aj tak to citit .. moze ti tam dat cokolvek predsa len budes citit taky neopisatelny pocit. Bud ti to vyberu na raz alebo na niekolky raz ako mne ekd nemohla nerv vytiehnut. :/ Som si prezila svoje od vtedy mam uz taku paniku zo zubarov ze ma tam uz asi nikdy nikdo nezoberie a ak hej tak len na preventivku s tym ze sa mi zubov nedotkne a ak mi bdue chciet nieco robit v ustach tak len uspat. A to ked som bola mala som sa ich nebala a chodila som tam s radostou.

dedy

mám 5 takto umrtvených zubov ale injekciu mi nedávali nikdy, takže to bolí, taká ostrá bolesť, ale iba chvíľku, potom to pominie a už ťa nebudú trápiť (aj keď niekedy sa takto vyberajú na viackrát) ale potom už nebudeš mať problémy

mate59

zákrok a volá endodoncia a nervy ti vytiahne z kanálikov, zub ostane mrtvy,necitlivý,ale plne funkčný,časom može stmavnút.Dá ti injekciu, je to bezbolestné.