PP a vysoký krvný tlak

orol

V mojich očiach máš jednoznačne pravdu ( vlastne ako vždy ) a to aj s tými kumarínmi - naozaj treba pozor na dávkovanie, ale dal som sa na to, keďže nemám nattokinázu. Ďakujem Ti za hodnotný príspevok. veľa zdaru a dobrú noc.

RNG

Orol, tazko povedat, niekomu cesnak pomaha na riedenie krvi, inym nie.Dokaz je v krvnom koagulacnom(zrazanlivost) teste
Ale fibrinolyticke enzymy zoberu cast lepkvych bielkovinnych latok z povrchu platniciek, a tym robia krv tekutejsou, naviac predchadzaju zrazeninam, dokonca su ich schopne rozpustit. Nattokinaza dokonca aj podporuje tvorenie nasho vlastneho enzymu plazminu, ktory rozbija krvne zrazeniny. A to uvidis po tyzdni/dvoch na krvnom teste vcelmi jasne.
Koumarine sice riedi krv, ale moze sposobit krvacanlivost,aspon to tvrdia rozne lekarske zdroje, lebo sa podoba syntetickemu coumadinu a warfarinu, ktore casto sposobuju krvacanlivost. A nerozpusta krvne zrazeniny.
Naproti tomu nattokinaza, lubrokinaza a serrapaptaza nesposobuju krvacanlivost ani v ovela vacsich davkach nez sa bezne odporucaju, tj 3 x 2000 az 4000 FU.
Ja ako cukrovka, stredoeuropan so syndromom hustej a zrazanlivej krvi pouzivam nattokinazu pravidelne a to v davkach niekedy az 10 000 FU naraz, ked citim niekde bolest, co by mohlo byt zo zrazeniny, najma ked je to v hrudi.
Predsa nie som hlupak, aby som zomrel na nasledok malickej krvnej zrazeniny, velkosti ako sklenena spendlikova hlavicka, ked sa mi vytvori v mozgu alebo na vencovych zilach na srdci.
Clovek ma zomierat patricne zodraty a v co najstarsom veku!!!Ked su uz vsetky organy zodrate, mozog nefunguje, svalstvo nesluzi. Vtedy je cast ist "do vysluzby", pre veriacich do neba(alebo pekla?) a pre neveriacich sa rozplynut v nic(nie prave vabiva myslienka)

orol

RNG, lecitín, hloh užívam a stačí na riedenie krvi aj samotný cesnak a veĺa piť??? P.s- aký názor máš na riedenie, resp. rozbíjanie zrazenín krvi kumarínmi ( napr. komonica ) ?

RNG

Na paniku su dobre B-vitaminy, ako napr Stress B zmes, rozlicne destresovacie metody, pozri cez google.sk pod rng stres tiez na ukludnenie odporucam napr Picamilon(2 x 300 mg), GABA, a L-theanine, 2 x 400 mg. Po ukludneni a odstraneni stresu tlak obvykle klesne na normalny.
Inac mozno krv riedit enzymami, ako nattokinaza, cistit cievy lecitinom, aby sa spriechodnili, a rozsirovat ich napr hlohom-/hawthorne, 2 plus gramy praskovych plodov(ACE mechanizmus vasorelaxacie)