mám akné, ktoré ma už dlhšie veľmi trápi. chcela som sa spýtať ľudí, ktorí o tom čítali, no možno aj tých, ktorí nie, čo si myslíte? môže akné vznikať z psychického stavu v ktorom sami seba neprijímate, odmietate sa, svoj výzor svoju povahu, pripadáte si menejcenný, nie dosť dobrý a stále máte preto v sebe vnútorný konflikt?... Samozrejme zrejme to nebude jediný faktor, no ak sa niekdo psychikou dokáže vyliečiť z choroby ako je napr. rakovina, prečo to ja nemôžem dokázať s akné?
Akné zo seba neprijímania?
nie, akné rozhodne nie je zo psychiky
to si len namýšľaš ..
mala som akne ked som mala asi 17 rokov. Dovtedy nic, cista tvar. Nepomohlo mi nic, proste to zmizlo, za tri roky. Mala to moja mama, moja sestra, a aj ja. Ale tiez by som sa v tom obdobi bola najradsej zahrabala pod zem.
Hej verim, ze je to aj z psychyckeho vypatia. Tak ale cas a zrelost, a pozeram sa na seba inak. Ono je to aj vnutorneho pôvodu, myslim ze aj travenie u mna zohralo velku rolu, ale uz s tym nezapasim. Beriem sa aj s tym co je a bolo. Takze nezufaj :)
HLAVNE SA NESMIES CITIT MENEJCENNA PRETOZE TO TAK NIEJE! Vzdy sa najde nejaky debil, ktory ti pripomnie ze to mas, ale vzdy maj hlavu hore a povedz si ze je to len akne ;) Nie je to koniec sveta. Takze hlavu hore. Musis sa v prvom rade prijat, prijat samu seba, taku aka si. Ver mi ze to pominie, je to len akne, nie rakovina, a to je sakremansky velky rozdiel. Drž sa! ;)
Agnes999
aké lieky si brala?
ja neviem, no podľa mňa tam stále nejaké prepojenie môže byť, aj keď iba u niektorých jedincov...
Suhlas, akne nema so psychikou vela spolocne. To mozem potvrdit. Liecila som sa na akne liekmi a moj stav sa velmi zlepsil, hoci psychika ostala rovnaka.
Jednoducho preto, ze akne nie je sposobene psychikou. Mnoho chorob ano, ale akne nie.