Ťažká depresia

Mimulus

cry mne pomáhalo počúvanie hudby :) Ešte mám jeden nápad ale to tu radšej písať nebudem lebo by ma ostatní zvozili :)

pan d.

Uz len dodat syn cloveka a je vsetko povedane:D
Cize, ak sa mi dobre vodi, tak dostanem depresie? Nie je to nahodou naopak alebo viac pravdepodobne. Uz tak filozofujete, ze tym, co to citaju, prepne v gebuli.

Relativita

Dobrý deň,

neraz som chcel umrieť, ale na čo sa zbytočne ponáhlať keď je život doslova hra, každý dostal jedno telo aby sa mohlo vedomie pohybovať, tvoriť a prejaviť v tomto svete... ale ako každá hra musí o niečom byť, predstavte si dokonalí svet.. dokonalosť nezná konflikt a bez konfliktu nieje dynamiky. bez zla nieje dobro, bez smútku radosť.... viem, že to znie zvláštne, že ste sem prišli hrať hru, ale keby sme my sami vedeli, že hrajeme hru, tak myslím, že by to stratilo zmysel...
každý sa prispôsobí okoliu kde sa narodí a vyrastá a zapojí sa do matrixu... myslím tým napríklad to, že my na jednej strane pologule žijeme takým konzumným životom, že sa každý rok vyhadzujú miliony ton jedla zatial co na druhej nemajú čo jesť....všetci dobre vedia, že dnešná spoločnosť je prehnitá, ale nikto si to nevie a nechce priznať, lepšie je zapnúť tú bedňu pred gaučom... chcem len povedať, že choroby, depresie a všetka bolesť je len výsledok spoločnosti.
Ak človek nebojuje o prežitie a nič ho netrápi dostane depresie... to sú všetko akcie a reakcie... spýtajte sa sami seba a pravdivo si odpovedzte či sú to nezmysli. ďakujem za pozornosť.

xxxy

keď som mala 16 zomrel mi priateľ - frajer, s ktorým som bola takmer 2 roky. Mali sme autonehodu. Po auto nehode sa dostal do kómy - bol v nej 2 mesiace, ale som mala pocit, akoby to bola večnosť. Vždy som verila, že raz sa preberie. Nestalo sa :(

Rok som užívala neurol a viac krát som sa snažila predávkovať a už nikdy viac sa nezobudiť.

Odvtedy už prešlo 8 rokov a ja som na samovraždu odvtedy ani raz nepomyslela. Brala som neurol a navštevovala som psychiatričku.

Matka môjho súčasného priateľa (s ktorým som už takmer 7 rokov)má večne depresiu. V depresii je už vtedy, ak sa jej pokazí práčka :/.
Jediná vec v živote, čo jej mohlo spôsobiť depresívny stav (podľa mňa) je rozvod pred 17 rokmi.

Teraz som mala kolegyňu, ktorá mi prezradila, že tiež mala depresie. Pýtala som sa jej, že z čoho - z ničoho nič. A aj teraz to občas na ňu príde.

Ľudia, svet je hnusný ale zároveň aj tak krásny, že nemáte dôvod byť v depresii. Viem, že niekedy ani sami neviete prečo, ale treba sa pozerať na svet cez ružovejšie sklíčka. Sami si robíte zle.

Držím Vám však všetkým palce, aby ste prišli na to, že v živote je strašne veľa vecí z ktorých sa dá tešiť - vlastné deti, úspechy v živote, priatelia, zvieratá, knihy, filmy, príroda, obloha a to, že ste na tom lepšie ako iní ;)

marek183

Ja som si len pricuchol k depresii, podla mna som mal lahku verziu endogénnej depresie, kvoli detstvu, bral som aj kratky cas AD, ale nikdy som nemal nic officialne diagnostikovane.

Ked si tu citam niektore prispevky mam teda hrubu predstavu, co za peklo prezivate a ze by ste radsej menili za rakovinu. Mne pomohla psychoterapia, ale myslim hlavne, ze meditacie mi hodne zlepsuju stav.