V telke som raz videla, že ako cvičenie sa teraz preferuje aj trampolína. Je to taká malá o priemere 90-120 cm. Niektoré doknca majú držadlo na ruky. Dosť som o tomto čítala. Vraj to posiluje celé telo, pomáha chudnúť, tvaruje. Máte s tým nejaké skúsenosti? pretože ma to láka, že budem doma v obývačke hopkať :-) vyskúšal to už niekto? funguje to? alebo váš názor?
za každý príspevok dakujem :)
Skákanie na trampolíne - skúsenosti
Ale kolke deti skacu a nemaju problem, zase netreba verit hned vsetkemu :)
ahjaj - moj laicky nazor je, ze ak si mala v nedavnej dobe zapal mozgu, trampoline by si sa kvoli otrasom mala vyhnut. Citala som i clanky,kde trampoliny neodporucaju ani malym detom a presne kvoli otrasom ovplyvnujucim mozog.No a male deti sa po trampoline skor valaju ako skacu.
Ja som na trampoliny chodila rada kvoli chudnutiu, no uz mi doktorka dala stopku kvoli vplyvu na klby. Tak respektujem.
som 4 mesiace po zápale mozgu s poruchami rovnováhy. Dcérka má trampolínu a rada som na nej skákavala. Tak som ju chcela vyskúšať, či to ešte dokážem a funguje to.
Zdravotné benefity. Pokiaľ sa to nepreháňa, kĺbom to neškodí, pretože to odráža. Beh zaťažuje kĺby viac.
Prevencia proti osteoporóze. Urýchľuje trávenie a podporuje činnosť čriev. Zlepšenie koordinácie pohybov.
Únik moču, keď sa dostaví, je to prvý varovný signál, že treba niečo robiť s uzavieračom močovej rúry. Posilniť Kegelovými cvikmi. Pre nebezpečenstvo úrazu je dobrá väčšia trampolína ohraničená ochrannou sieťou.
Ide o kardiocvicenie, takze chudne sa fakt skvele, lenze ...
- velke riziko urazu
- poskodzuju sa klby ( aj ked ti predajca bude hovorit opak, no porad sa s lekarom)
- otrasy vnutornych organov
- mozny unik mocu
- nevhodne v tehotenstve ( co moze byt problem prve mesiace, ked clovek nie je tehotny)
Áno funguje. Mám doma takúto vstavanú www.garden-life.sk už druhý rok a pekne to spevnuje postavu keď vieš ako cvičiť
Nie na malej trampolíne nie, ale na ZŠ sme skákali na veľkej takmer každú telesnu vychovu a aj na tréningoch - hrala som volejbal ako decko. A je to super vec, odporúčam, zaberieš každý sval na tele. :) a ešte to aj človeka baví.