Dobrý deň,alebo už večer milé žienky:-)...mám to už do pôrodnice len za pár a chcem sa opýtať, či sa ešte v dnešnej dobe balia bábatká naširoko,to znamená pampeska a na to látková plienka a tie gumené gaťky, alebo už sa to tak nerobí. Ktorá viete? Pomôžete? Balím sa do pôrodky a neviem, či takéto gaťky si mám tiež pribaliť, alebo už sa to tak nerobí.:-) Ďakujem za pomoc...paa
Ako sa balia bábatká?
milada to sa ti bude chcieť toľko prať? no neviem neviem, mne by sa asi nechcelo to namáčať a vypierať....minieš toľko vody a pracích prostriedkov, ako keď si kúpiš aj pampersky...a je to aj pohodlnejšie
aaale, budiš :-)
ja pre istotu budem balit.ale pampersku budem pouzivat len v porodnici,ak pridem domov,tak budem bavlnenymi klasickymi latkovymi plienkami balit.a to ze jednu dam do obdlznika a druhu dam novosklad a na to tie ortopedicke vlozky
´dakujem Vám baby :-)...
vákuovo
V porodnici nosi babatko len pampersku, tam ho inac balit nebudu, takze to tam nepotrebujes.
sestra mi zije v Rakusku, minuly rok porodila a tam taktiez nebalia babatka nasiroko, iba ked pri kontrole zistia, ze je to potrebne kvoli klbikom, ale nie hned po porode....
uz sa tak nebali, len kes sa pride na to, ze klbiky nie su vyvinute a je potrebne tak balit. A dovtedy, kym sa na to pride, to nie je potrebne - ked ti lekar nepovie nieco ine... Ale su este aj staromodni lekari, ktori hovoria, ze tak treba balit do 3 mes. aj ked mali vysledky klbikov dobre. Mne to vysvetloval jeden z najuznavanejsich detskych ortopedov v SR, takze urcite "len tak pre istotu" netreba...
Zbaľ si to, balenie na široko je kvôli klbom. Budeš ho tak baliť di troch mesiacov.