Pekný deň prajem. Volám sa Saša, mám 20 rokov a potrebovala by som aspoň trochu pozdvihnúť môj momentálny "psychický stav" . Som s partnerom už dlhšie. Mala som už nejaké zdravotné problémy tak som nemohla brať antikoncepciu. Vždy sme náš nechránený pohlavný styk riešili tabletkou "po", no v tomto prípade naozaj moja hlúpa nerozvážnosť mi dovolila užiť 4 tabletky behom 2 mesiacoch. Áno viem bola to chyba preto som to už vysadila a v živote nevložím do úst túto hormonálnu bombu. Momentálne je partner mimo Sk. Po návrate pred týždňom sme mali opäť spoločnú noc a nechránený pohlavný styk. Partner naozaj dával pozor a všetko sme kontrolovali, nakoniec na "odbavil" mimo môjho pohlavného orgánu. Na druhý deň sme určite neriešili tabletku po, povedal mi že to bude v poriadku. Opäť odišiel a počas týždňa som "získala také stavy" že som sa naozaj bála. Sadlo mi na nos že totižto som neužila tabletku tak tým pádom som tehotná. Hneď som si čítala kade tade rôzne príznaky tehotenstva. A samozrejme nejakou "náhodou pomaly všetky príznaky sa am týkali" . Viemže to je skôr moja psychika než tehotenstvo, teda aspoň tomu verím. No najhoršie je že kvôli tým nehoráznym hnusným tabletkám mám rozhádzaný tak cyklus že ani srnka netuší kedy sa mi menštruácia dostaví. Nemáte tiež niekto podobnú skúsenosť?, veľmi by ste ma potešili keby ste sa nejak vyjadrili. Moja bolesť brucha by mohla byť spôsobená aj tým, že brucho alebo teda moje orgány boli už zvyknuté na taký zásah do organizmu že čakali na ďalšiu tabletku a ja som po pohlavnom styku ju neužila a teraz sa mi to tam prečistieva? Naozaj by ma nejaké vaše názory a hlavné skúsenosti potešili. Vopred vám ďakujem . (Saša)
Mali ste už podobný problém
No ja čumím dievčence. Tieto dotazy, čo tu dávate, omg... Čo takto si naštudovať niečo, kým začnem sexuálne žiť? Píšeš, že si chorá a nemôžeš brať hormonálnu antikoncepciu, tak to riešiš tabletkou po. Mne to rozum neberie! A č takto kondom, alebo sa poradiť s gynekologom, akú inú antikoncepciu by si mohla používať? Môj názor je, že by si si zaslúžila pár faciek na prebratie, ...a naozaj, by ťa takéto skúsenosti niekoho iného potešili? Ja teda dúfam, že iné 20-ročné majú viac rozumu.
Tabletku po nesmies uzit viac ako raz za menstruacny cyklus - nie len preto, pretoze obsahuje vysoke mnozstvo hormonov ale hlavne preto pretoze tym straca ucinnost, nie je vyrobena na to aby ta chranila po kazdom pohlavnom styku. Tabletka po je posledna moznost, nie sposob antikoncepcie.
Bud pouzivajte kondom, alebo ine sposoby antikoncepcie - kvoli comu nemozes uzivat tabletky? Pretoze nerozumiem ako to ze nemozes uzivat normalnu antikoncepciu ale tabletku po papas ako lentilky (a teda budem predpokladat ze hormonalnu antikoncepciu nemozes uzivat z ineho dovodu ako to, ze obsahuje hormony) - existuju mnohe dlhodobe sposoby, ako sa chranit pred nezelanym tehotenstvom - implant, naplaste, nuvaring, pripadne vnutromaternicove teliesko.
Zena ktora nepouziva ziadny sposob antikoncepcie castokrat aj otehotnie :)
A nevin "hnusne nehorazne tabletky" z toho ze mas rozhadzany cyklus ale len a len seba.
A tyzden po pohlavnom styku by si ziadne priznaky tehotenstva nemala, to len tak mimochodom - ale kludne si mohla zostat tehotna z toho ze si sa dva mesiace "chranila" len tabletkou po. Skoc do lekarne a kup si tehotensky test.
Ale samozrejme, nie je to velmi pravdepodobne ze by si bola tehotna... Ale ani vylucene. Nabuduce nerob hluposti a ked mas sex tak sa k tomu postav zodpovedne, inak budes mat babatko.
Fakt mas 20 rokov? Pretoze neverim, ze 20 rocna baba moze byt fakt tak blba(a partner tiez). Bez urazky, ale skus sa s tym pochvalit gynekologovi a uvidis co ti na to povie.
A co tak kondom???
kokos :( ked nemozes brat hormonalnu antikoncepciu zo zdravotnych dovodov, co myslis, ze asi spravia 4 konske davky hentych tabletiek "PO" ?
uz jedna taká tableta je veľa, naozaj veľa pre organizmus...
pekne naklusaj ku gyndošovi, ten ťa moc nepochváli, ale určite ti bude vedieť povedať viac, ako my tu
no na 20 rokov zvláštne zmýšľanie, nechcem odpisovať, ani súdiť, ale... hm..smutné a zarážajúce...veď musíš vedie, že tabletka PO sa berie v nevyhnutnom prípade