dcerka ma opakovane leukocyty v moči čo to znamená ,sme objednyný na detsku nefrologiu ale mam strach ma stym niekto skúsenosť.Lekárka jej vzala moč a teraz sú vysledky dobre vraj preventávne nas posiela. Dakujem
Leukocyty v moči
lleilla dakujem krasne , za odpoved ,mala sa na nič nesťažuje , chodi do školy ma 3 roky a jediny problem ktory s nou mame vždy sa vyzuje s papučiek a chodi bosá a este raz dakujem
lleilla :) pekny prispevok. vdaka
Leukocyty v moci poukazuju na prebiehajuci zapal v mocovych cestach. Infekcie uropoetickeho systemu patrai u deti k najcastejsim infekciam, s vyssim vyskytom u dievcat (atatomicky kratsia mocova trubica). Preventivne sa mozu nasadit ATB ,alebo chemoterapeutika, ktore maju branit vzniku infekcie pri opakovanom priebehu, dodrziavat pitny rezim a vysetrenie na nefrologii- bezbolestne sono patri medze prve a zakladne vysetrenia, pri ktorych sa zistuje, ci v mocovom systeme nie je nejaka vrodena predispozicia ku vzniku infekcii- zuzene mocove cesty, vezikouretralny reflux a podobne. Netreba mat obavy, sama doktorka Vas ubezpecila, ze aktualne su biochemicke vysledky mocu v norme a na nefrologii ide o preventivne vysetrenie.
ale ona ma krvný obraz ok tie leukocyty mala v moči