Ahoj. Moj dnešný príspevok je osobným problémom súvisiacim s učením. Učenie ako také je radosťou. Do istej miery. v živote som sa toho učil z knižiek hodne, vyštudoval som aj VŠ II stupeň. horšie je, že ma to nikdy nebavilo nejako extra. zistil som, že aj teraz, keď pracujem, musím sa neustále vzdelávať a pracovať "hlavou". na jednej strane som rád, že využívam mozog, na druhej ma to nebaví. som lenivý do intelektuálnej činnosti. pozná to z vás niekto? ako s takýmto problémom bojujete? u mna to nie je nič nové, nikdy sa mi nechcelo učiť, vždy som sa učil na poslednú chvíľu a "zabojoval som" na skúškach. je to asi len somarina, no dosť ma to trápi. aj celý životný štýl terajší. mám pocit, že som vyštudoval VŠ len kvôli svojím blízkym, aby boli radi. v skutočnosti by som ale chcel pracovať niekde s lopatou, s rýľom, na farme alebo v sklade. jednodcuho sa mi zdá, že celý systém vzdelávania a spoločnosti je dosť plochý. človek v ňom žije, musí sa prebíjať, málokto je skutočne šťastný. zdá sa mi, že keby žijem niekde v prírode a starám sa o pár oviec, bol by som šťastnejší a môj život by mal naozajstný význam. ďakujem za reakcie. pekný večer.
Nebaví ma učiť sa a musím, inak ma vyhodia z práce
to co budes robit v zivote, je len a len tvoja volba. ak si zvolis priority rodicov, nezijes svoj zivot, ale ich. a stastny nebudes nikdy, aj keby si bol vysokopostaveny manazer s nadpriemernym platom. rozhodnut sa musis sam. zaroven ale musis zvazit vsetky pre a proti aj tej prace, resp. zivotneho stylu, ktory chces robit. pracovat manualne znamena najme omnoho mensi plat a teda vsetko, co je s tym spojene - kopec veci si nebudes moct dovolit nikdy. taktiez je to narocne aj po zdravotnej stranke, dnes nemozes vediet, ci tvoje telo vydrzi narocnu fyzicku pracu bez nasledkov, najme ak na si takto nikdy nezil - bude to napor na telo, ktory nemusi vydrzat!
hej, toto je presne to, co citim aj ja, takze ti s tym asi nepomozem. tiez mam skoncenu vysku, robotu v odbore v samostatnom kancli, ale celkovo je to nafigu z viacerych dovodov a hladam nejaky spoosb ako to zmenit. asi pojdem robit pickera do skladu dakde do irska, heh. farma a vlastne hospodarstvo by bol uplny ideal, akurat ked 22 rokov zijes v panelaku a 5 na intraku tak z toho gazdovania moc nepochytis... je to cele naprd.
Ja ked prelozim cirka dvadsat stran, tak mi potom z toho zvoni v hlave este dva dni. Ja som uz robil aj robotnika. Dobre si rozmysli co vlastne chces, lebo robit robotnika nedokaze kazdy a ja uz vobec nie:D
takych ludi je vela co by boli najradsej niekde na luke ale taky je system malo ludi robi co ich bavi ...