Ahojte, rozpíšem Vám svoj problém.. Skutočne som už zúfalá :(
Začalo to asi pred mesiacom, keď sa mi na pokožke pri kotníku vytvorili asi 3 vyrážky, ktoré značne svrbeli. Myslela som si, že je to obyčajné uštipnutie komárom, nevenovala som tomu pozornosť. Po čase sa mi však začali vytvárať tieto vyrážky po celých nohách a na ruke. Šla som za kožnou a tá mi povedala, že je to uštipnutie blchou a dala mi nejaký krém Locoid. Potierala som si to, doma vyupratovala a keďže mi to nešlo do hlavy, aby sme mali doma blchu vymenili sme sa na posteliach s rodinou. Nikto však doštípaný nebol. Na týždeň sa mi vyrážky prestali tvoriť, no teraz posledný týždeň sa mi opäť vytvorili po bokoch, na zadku a v krížovej oblasti. Šla som opäť pre zmenu ku všeobecnému lekárovi a ten mi povedal, že je to z jedla. Nasadil mi lieky Cezera a tekutý púder. Začala som si to potierať a užívať tieto lieky a myslela som si, že to bude v poriadku. No dnes som sa zobudila a opäť mám 2 nové vyrážky na ruke :((... Pozorujem to a najskôr sa vytvorí len taký drobný červený fliačik, ten sa neskôr zmení na vyrážku v podobe ružového kolieska a v strede je silno červené a to neskôr napuchne do veľkého rozmeru cca 2cm a dosť to svrbí... Prosím poraďte mi čo to môže byť :( som z toho zúfalá a začínam nenávidieť svoje telo :((( Už sa hanbím aj vyzliecť pred partnerom :((
Je to alergia?
Blueberryy, bola som na odber krvi.... Krv mám v úplnom poriadku... teraz ma čaká vyšetrenie na imunológií a pokiaľ sa ani tam nič nezistí tak ma čaká vyšetrenie na endokrynológií, gynekológií... Lekár mi však povedal, že si myslí, že som úplne zdravá baba a všetko toto je len spôsobené stresom, pretože mám dosť psychicky vyčerpávajúcu prácu... Kázal mi aspoň na týždeň si oddýchnuť. Možno to aj bude pravda, lebo teraz som bola 3 dni doma, úplne som vypla a ani jedna vyrážka sa mi nevyhodila...
Ahoj Lussy, ja mám úplne rovnaký problém a trápi ma to už tri roky. Kožná s imunologičkou si ma pinkajú ako na tenise, jedna hovorí, že alergia, druhá, že kožný problém. Obvodný, že žihľavka (s tým súhlasím). Problémom žihľavky je, že jej príčiny sa zisťujú len veľmi ťažko, niekedy sa nezistí vôbec. Doktori mi vôbec nevedia zistiť, z čoho to mám, bola som dvakrát na hadičke, nič mi nepomáha. Odmala sa liečim na alergiu, teraz v dospelosti alergia ustúpila a prelialo sa to do tohto. Lieky stále brať nechcem, stravu som si sledovala, zapisovala, nič nepomohlo. Na doktorov som sa už vykašľala. Akurát je to agresívnejšie, keď mám bujarú noc, čiže tvrdý alkohol som už úplne vylúčila. No Tiež mi prekáža zafajčené prostredie. Tiež agresívnejšie je to na prelome ročných období, čo zle znáša mnoho ľudí: prechod zo zimy na jar a tiež z leta do zimnej jesene (presne toto aktuálne počasie). No a najnovší experiment: Posledné tri mesiace som prešla na vegánsku stravu, to znamená, že som vylúčila všetky živočíšne produkty, syry, mlieko, vajcia, mäso, všetko. Naozaj to spočiatku krásne fungovalo a tešila som sa, že konečne budem mať pokoj. Dokonca, to bolo krásne vidno, že keď som zhrešila a dala som si, čojaviem, koláč z vajec, tak som sa cez noc vyhádzala. Čiže toto zatiaľ funguje a zotrvávam pritom. Tiež sledujem éčka na potravinách, príliš ,,predimenzované" jedlá mi vadia, aj keď spĺňajú vegánske kritériá (chipsy, hranolčeky, kola, instantné jedlá, ktoré nie sú BIO, atď.). No ale keďže je teraz jeseň, tak som opäť vyhádzaná, či si dám tofu alebo bravčový rezeň. :D Držím Ti palce,možno Tebe liečba zaberie a budeš mať pokoj :) Poprosím ťa, ak by si mala nejaké nové zistenia, nejaké nové ,,tipy" na žihľavku, ...čo si na sebe spozorovala, čoTi vadí, napíš sem do fóra alebo mne na mail na trudiola@centrum.sk Veľmi mi tým pomôžeš, lebo v tomto smere som už ja a moja rodina dosť zúfalá (matka ma objednala už k ľudovému liečiteľovi :D )
mas urticu-zihlavku, je to alergicky problem. Musis vysledovat, co ti sposobuje a vyhnut sa tomu. Liecbu mas spravnu, pouzivaju sa na to antihistaminika, kam patri aj Cezera. Cezeru mozes brat aj dvakrat denne. Zakladom je vysledovat, po com sa ti to vyhadzuje, ak sa ti to nepodari, prixhadza do uvahy absolvovat testy na alergologii.