Pred niekolkymi rokmi som chodila k istej psychologicke a nase sedenia trvali priblizne pol roka. Potom som to ukoncila kedze mi nijak vyrazne s mojimi problemami nepomohla..Este pocas toho ako som tam chodila mi povedala ze mam narok na cca 12 sedeni, tolko mi preplaca poistovna, potom by som si uz musela platit..ja som u nej bola asi 6-krat..teraz by som opat chcela zacat chodit k nejakej psycho, ale samozrejme uz k inej..ako to teraz bude? uz mam iba tych 6 sedeni, alebo je to neobmedzene ci dane nejako rocne? nerozumiem tomu
Je potrebne platit u psychologa?
Chce to veľa priateľov a ľudí ktorým na Tebe záleží! A ak už nejakého doktora skôr psychoterapeuta + nejaké lieky aby Ti zaberali keď je najťažšie.
Ja mam taku informaciu ,aspon u VsZP , (neviem ako u ostatnych poistovni) ze je standardne 24 na rok , tj. pri pravidelnom tempe kazde 2 tyzdne , niekedy aj kazdy tyzden napriklad teraz vdaka sviatkom.Ale da sa podla mna aj 6 mesiacov kazdy tyzden ak ma ten psycholog na teba cas to je uz jedno asi ako si to rozlozis ide o ten pocet.A dalej je to podla mna na konkretnom psychologovi , ja napriklad ak by som bol psycholog a vyslovene by som nepotreboval tie peniaze a nemal vela ludi zobral by som niekoho aj zadarmo ak by to moc potreboval a mozno to tak niektori aj robia neviem.
ani cent by som im nedala,su zbytočný tie klamstvá a polopravdy len sa pohrávaju s tebou.
kto tu písal povedal že nič mu sedenia s psychologom nedali.vela si vymýšlaju a maju pripravený sposob komunikáckie pozoruju ta a pritom sa tvária akoby nič nelseldovali, sú proste nesmeirne prefikané vyškolené lišky.
neviem, aj tých 6 bolo veľa, keď ti nesadla. ak si z nej nemala dobrý pocit na prvom sedení, tak si hneď potom mohla zmeniť. neviem teda, ako to budeš mať teraz, asi to má každý lekár inak. u mojej mám napríklad nárok na 15 sedení preplatených poisťovňou.
Mas narok na 25 sedeni, ktore ti uhradi poistovna. Keby si chcela viac sedeni, musel by to schvalit revizny lekar (neviem, ci nejaky psycholog ci psychiater). Takze ti tam minimalne nejake sedenia zostali. Ci mas opatovne narok na tych plnych 25 ti ale povie az psycholog. Ale ja osobne si myslim, ze je to uhradzane stylom 25 za rok. Ale tuto info fakt nemam overenu.
Ja som osobne u psychológa ešte nebol ale myslím si, že musíš v prvom rade zistiť kto je naozaj dobrý a kto vyhovuje hlavne Tebe. Myslím, že všeobecní psychológovia majú pacientov až príliš veľa nato, aby Ti dokázali pomôcť. Sedenia sú len krátke a nemajú väčšinou toľko času ako by si si priala. Možno to nemám právo hodnotiť ale ja osobne si myslím, že ak už ísť k psychológovi tak k dobrému a súkromnému. Naozaj neviem ako to chodí ale tí dobrí majú na ľudí obyčajne menej času, pretože majú veľa pacientov. Myslím, že megan432 Ti super poradila ale treba si to nejako zistiť aj u toho dotyčného.
Ja som chodila približne od oktobra do maja, 2 roky každý týžden a nič som neplatila. Podľa mna máš nárok na jedno sedenie za týžden a nemala by si platiť nič pokial má psycholog zmluvu s poistovnou a máš odporučenie. Mne o platení psycholog nikdy nič nepovedal.