Posúdenie zdrav. stavu a odborný lekár

Príspevok v téme: Posúdenie zdrav. stavu a odborný lekár
Meretseger

Prišlo mi v piatok lajstro zo sociálky, celé je to kvôli ZŤP preukazu, nežiadam si žiadne dávky, nejaké pomôcky (ešte to tak).
Vraj k tomu treba nález od diabetologičky, tá ma však ťahá do ordinácie, aby to mohla so mnou spísať, naviac chce nález od očného (obe nie staršie než po roka). Myslím si, že je to hlúposť - roky sa mi zdrav. stav dokladoval pár riadkami, kde bolo jednoducho uvedené, že mám cukrovku a basta, nič viac, nič menej, vždy to moja lekárka poslala.
Bolo by mi to v princípe jedno, ale skôr než v pondelok sa to vraj nedá, a práve vtedy mi začína škola, naviac je to už po termíne, kedy to chcú na úrade mať.
Stačí snáď diabetologičke opäť zavolať (nevolala som totiž ja) a požiadať ju, nech mi pošle nález spred mesiaca, keď som tam bola, a nech tam nič o očiach pokojne ani neuvádza, nie? Nežiadam si, ako vravím, nič, chcú len posúdenie zdrav. stavu - akoby som sa mohla z cukrovky vyliečiť, ale holt naša byrokracia...
Nejaké skúsenosti s týmto?

Meretseger

ddana: Hej, inzulindependentný DM, teda 1. typ.
babetta: Napokon som lekárke volala a presne som jej povedala, čo tam chcem, pozerala ako vyoraná myš. Možno, že nálezy pre diabetikov 2. typu (tých má väčšinu, ja som tam najmladšia :D) sa vypisujú ináč, každopádne som svoju lekárku už viackrát musela "poučovať".

babetta

Meretseger, zmen lekarov, mas slobodnu volbu.
Potrebujes lekara, ktory na tvoj telefonicky pokyn, bez tvojej pritomnosti, bez potrebnych nalezov od ostatnych lekarov napise nalez. Ty mu nadiktujes, co tam chces mat a on len supne razitko. A bude.

Meretseger

Posledný nález, čo som mala, bol z konca roka 2010 :D Práveže som mu hovorila, že by tam niečo mal mať, a nenašiel nič, potom som aj zistila prečo. Asi si málo pýtam. Od psychiatričky mám vždy čerstvé, priamo vytiahnuté z pece, a od tejto nič... Ech, moja chyba.

ddana

Veď posledný nález/y (je potrebné dokladovať staré max. pol roka) máš predsa aj u obvoďáka z predchádzajúcich kontrol. Zrejme máš poctivú diabetologičku, ktorá chce mať všetko ok :-)