Priatel ma skoro pred rokom poziadal o ruku. Pôvodne mala byt svadba tento rok ale z financnych dovodov ktore ma sa prelozila na buduci rok. Nie je to ale iste nemame vybraty ani datum ani nic nevybavujeme. Ja som zufala, ze sa to nikam nepohyna. Povedala som si ze vydrzim kym si svoje problemy vyriesi ale strasne som nervozna z toho, ze tu svadbu nestihneme na buduci rok. Ja si tak velmi prajem aby sme uz boli spolu. Kazde zacatie tejto temy skonci na bode mrazu nemozem s nim ani pohnut aby sme nieco poriesili vzdy mi povie raz si ta vezmem. Viem ze on by chcel tiez tu svadbu na buduci rok ale to je vsetko len chce a nic pre to neurobi. Som zufala co mam robit? Nechat to tak? nech sa to vyvinie samo? Alebo viac pritlacit?
Zasnubenie - svadba
Keď sa chceš tak veľmi vydať, vezmite sa na úrade, potom pozvite najbližšiu rodinu na obed či skorú večeru a máte svadbu bez prehnaných investícií.
xxxy, svadba dobry vztah nepokazi, ale mne tento pripad pride celkovo skor ako problem vo vztahu samotnom... keby spolu vedeli komunikovat, tak by sa ona niecim takym ani netrapila...
a tlacit na neho urcite nie je dobry napad, prave take manzelstva skor dopadnu zle...
no a na zaver, ak mas pocit, ze vztah sa nikam nevyvija a stagnuje a druha strana nema o nic zaujem tak to asi nie je vhodny partner pre teba... partneri by si v tychto otazkach mali rozumiet a mali by o tom komunikovat a vzdy najst kompromis...
aj ja by som sa chcela raz vydať, ale nezbláznim sa kvôli tomu. spolu môžete byť aj bez papiera. A ako tu bolo povedané, treba spolu najskôr bývať a potom sa možno zobrať, ale ani potom to nie je nevyhnutné.
Ja som so svojím 6 rokov a 8 mesiacov. Teraz sme spolu začali bývať, prvé dva ťýždne boli strašné, ale teraz je to už v pohode.
P.s.: svadba zvykne pokaziť vzťah, tak sa do nej nesnaž tak strašne vydávať.
matulqa a byvate spolu? ak nie, tak zacnite spolu byvat a uvidite sami... ono ak niekto len o ruku poziada a dalej o svadbe nechce ani pocut to nemusi zrovna nic dobre vestit...
jednu kamaratku priatel poziadal o ruku, dal jej prsten a kamaratom so smiechom povedal, ze aspon jej a jej mame na nejaky cas zavrel hubu a ma pokoj...
no a ja som s priatelom riesila svadbu, stale mi vravel, ze za 5 rokov, aj ked medzi dvoma opytaniami boli aj dva roky... dnes uz vydata som, ale za ineho :-P
ja mam pocit, ze u teba je skor problem v samotnom vztahu ako v tej neuskutocnenej svadbe, hlavne ak dotycny o tom nechce ani komunikovat, predsa svadba nemusi byt ani financne nakladna, da sa urobit len so svedkami, bez drahych svadobnych siat a pod...
Bozemoj, čo stresujes, svadbu vybavis za mesiac. Ak sa chces tak strašne vydať, zbehni na úrad uz teraz a rezervuj si termín na budúci rok. Popozeraj a výber si šaty a výber si aj miesto hostiny, kde budeš mať obrad, spis si zoznam hostí a vymyslí si menu. Porozmyslaj nad fotografom. Hotovo , to je celá veda.