Mám problém s príšerným svrbením hlavy a s lupinami. Trvá to asi pol roka. Keď si vlasy umyjem, mám suchú pokožku, ale večer je už mastná. Vyše roka mi rapídne vypadávajú vlasy. Kožná mi predpísala už mnoho prípravkov, ale nič nepomáha. Vyskúšala som drahé šampóny, Micetal na plesne, Nizoral tabletky, vitamíny a nič :( Som zúfalá, je to neznesiteľné a prišla som asi o polku vlasov. Som vďačná za každú radu!
Svrbenie hlavy
Ano, beriem vitamíny Equivita, a teraz aj injekcie B12, lebo som mala zníženú kys. listovú a vit.B. Som alergik na buriny a travy a mam aj atopicku pokozku na ramenach, nikdy som nemala take kozne problemy ako sa posledne 2 roky :( A najhorsie je, ze nevidim ziadne zlepsenie. Dakujem za radu :)O tej psoriaze sa informujem.
Skus zmenit koznu. Uzivas nejake vyzivove doplnky? Proti padaniu vlasov, alebo na zdravu vlasovu pokozku? A nebolo by od veci skusit na googli pozriet aj ambulanciu psoriazy, v BA viem, kde je, ale ak si z ineho mesta,tak ti neporadim. Ale vobec to nemusi byt ono, len skusam.
Lupiny su male a drzia sa vo vlasoch, nepadaju. Nemala som ich nikdy, až teraz. Chodim pravidelne ku koznej, vravi, ze prave to svrbenie sposobuje padanie vlasov. Vlasy mi vždy vypadavali, ale za posledny rok je to uz fakt vela.
Neviem, ci to pripada do uvahy v tvojej situacii ale mohla by to byt mozno aj psoriaza. Spominala si lupiny- vies ich blizsie popisat? Male, velke, suche-padaju ti na plecia a vsade naokolo, alebo mastne- drzia sa ti vo vlasoch?