Od začiatku puberty mám takú mániu. Ťažko si zvykám na nové veci, ktoré nastanú v mojom živote. Neviem čo mám robiť. Za rady vopred ďakujem.
Bojím sa nových skúseností!
nuz taky problem mam aj ja..
zo strachu som dokonca nechala dobru vysku len preto ze bola mimo mojho mesta, teda som mala nastupit na intrak..
ale v poslednej chvili som si to rozmyslela a ostala vo svojom rodnom meste na horsej skole..neviem ci to bolo spravne, to ukaze len cas..takze ja som si radsej zvolila istotu, stabilitu a domov
kazdy mi samoozrejme radil odist, ze sa prisposobim, zaclenim, nuz ale nikto nevie ako som na tom, ako v skutocnosti znasam take zmeny..
ale vo vseobecnosti maju baby podomnou pravdu, stotoznujem sa s ich nazorom
no asi v stereotype hľadáš istotu. Ale toho sa držať nemôžeš, istotu hľadaj tam, kde naozaj je. Čiže u seba v nútri. Vnútorná sila, odhodlanie a odvaha - sebadôvera. Na druhej koľaji dôvera v ľudí, ktorí ťa majú radi, rodina, priatelia a potom je tu ešte jedna istota a to pevná zem pod nohami a nebo nad hlavou. Všetko ostatné sa mení a aj keď to tak nevyzerá, všetko sa mení k lepšiemu. Ber životné zmeny ako nevyhnutný proces, počas ktorého sa najviac naučíš ty sama.
Tima, pre mna bolo velmi zvlastne, ked som "dospela" natolko, ze mudrosti starych mam a rozne prislovia mi naozaj zacali davat zmysel. Vysvetlim. Skus sa naozaj zžiť s prislovim: co ta nezabije, to ta posilni. Veeelka pravda, ver mi. Ale tym som nechcela povedat, ze nove skusenosti budu negativne. Vacsina bude pozitivna, posunu ta vzdy dalej, rozsiria ti obzor a hlavne, je to uplne prirodzene, kazdy clovek po cely zivot-nie len v puberte- zaziva nove veci, ziskava skusenosti, prechadza zmenami. A je to super, lebo zmeny robia zivot. A keby bola nejaka ta zmena nie celkom prijemna, drz sa toho porekadla:co ta nezabije, to ta posilni :)
Nových skúseností a nových vecí živote sa netreba báť. Treba si uvedomiť, že zmena je život a nie je dobré, ak život beží dlhý čas veľmi stereotypne.Ak nastane v živote nejaká zmena, je to určite z toho dôvodu,že tá zmena musela nastať. Možno príčina nie je ihneď jasná,ale po čase zistíš, prečo to nastalo.Držím palce, neboj sa:)