Bojím sa nových skúseností!

neista *

nuz taky problem mam aj ja..
zo strachu som dokonca nechala dobru vysku len preto ze bola mimo mojho mesta, teda som mala nastupit na intrak..
ale v poslednej chvili som si to rozmyslela a ostala vo svojom rodnom meste na horsej skole..neviem ci to bolo spravne, to ukaze len cas..takze ja som si radsej zvolila istotu, stabilitu a domov

kazdy mi samoozrejme radil odist, ze sa prisposobim, zaclenim, nuz ale nikto nevie ako som na tom, ako v skutocnosti znasam take zmeny..

ale vo vseobecnosti maju baby podomnou pravdu, stotoznujem sa s ich nazorom

Sejla

no asi v stereotype hľadáš istotu. Ale toho sa držať nemôžeš, istotu hľadaj tam, kde naozaj je. Čiže u seba v nútri. Vnútorná sila, odhodlanie a odvaha - sebadôvera. Na druhej koľaji dôvera v ľudí, ktorí ťa majú radi, rodina, priatelia a potom je tu ešte jedna istota a to pevná zem pod nohami a nebo nad hlavou. Všetko ostatné sa mení a aj keď to tak nevyzerá, všetko sa mení k lepšiemu. Ber životné zmeny ako nevyhnutný proces, počas ktorého sa najviac naučíš ty sama.

TinaM

Tima, pre mna bolo velmi zvlastne, ked som "dospela" natolko, ze mudrosti starych mam a rozne prislovia mi naozaj zacali davat zmysel. Vysvetlim. Skus sa naozaj zžiť s prislovim: co ta nezabije, to ta posilni. Veeelka pravda, ver mi. Ale tym som nechcela povedat, ze nove skusenosti budu negativne. Vacsina bude pozitivna, posunu ta vzdy dalej, rozsiria ti obzor a hlavne, je to uplne prirodzene, kazdy clovek po cely zivot-nie len v puberte- zaziva nove veci, ziskava skusenosti, prechadza zmenami. A je to super, lebo zmeny robia zivot. A keby bola nejaka ta zmena nie celkom prijemna, drz sa toho porekadla:co ta nezabije, to ta posilni :)

sindri

Nových skúseností a nových vecí živote sa netreba báť. Treba si uvedomiť, že zmena je život a nie je dobré, ak život beží dlhý čas veľmi stereotypne.Ak nastane v živote nejaká zmena, je to určite z toho dôvodu,že tá zmena musela nastať. Možno príčina nie je ihneď jasná,ale po čase zistíš, prečo to nastalo.Držím palce, neboj sa:)