Najomne a energie

Príspevok v téme: Najomne a energie
arman

Uz dlhsie som si vsimol jeden trend, a to, dat neskutocne palky na energie v najomnom.
Napriklad... najomne za byt je 300, a energie su 130 eur.

To co je? 130 eur za energie? Jednoizbovy byt pre jednu osobu. A 130 eur? To tam bude byvat cely regiment vojakov, alebo co?

Moja otazka znie, preco sa to oddeluje, ci v tom je nejake pravne hladisko. Preco v jednom inzerate je prenajom bytu za 300 + 60 energie, a v inom 300 + 120 energie.

Kto urcuje tie energie? Majitel? A preco ma to vobec ma zaujimat kolko su energie, a neuvadza to proste ako najomne.
Preco je to odelenne?
Je jeho povinnostou vykazovat kolko platil za energie, a pokial som napriklad setrny clovek, preplatok mi potom vratit?

Bol by niekto taky dobry a vysvetlil by mi tieto "energie", ako sa tato vec vlastne ma? Ja tomu kompletne nechapem, hlavne to, preco jeden majitel chce 2 alebo 3x tolko za energie, ako iny majitel... a hlavne, preco sa to oddeluje v najomnom, preco mi davaju vediet, kolko su energie? (preco ma to ma zaujimat)

Diky.

lost

A ci ti vrati preplatok, tak to je dobra otazka, ale ked je cestny, tak hadam aj hej, ja som mal zatial len nedoplatky, tak toto netusim :/

lost

Podla mna marketing :) preto oddelene :D ale ktovie, mozno nejak len davaju na javo, ze kurenie je luxus..

Realne energie sa ale lisia od domu k domu podla mna.. ja som mal za 30m2 1izbak v novom meste v ba 300 eur plus energie 40 eur..

tie energie podla mna dal na 40 preto, lebo tolko predpokladal ze budem minat.. cize 300 chcel ako zisk z kapitalu (bytu, nehnutelnosti) a aby sa nestalo ze ja zdrhnem (nemal som kauciu) tak platim priebezne 40e enrgii..

nakoniec som mal takmer 200eur nedoplatok :)