Neviem ako dalej

Príspevok v téme: Neviem ako dalej
Malvinka

S priatelom sa nam podarilo trochu neplanovane babo. Kedze mame obaja plus minus 30 rokov, tak sme nic neriesili, nasli sme si podnajom, prestahovali sme sa tam a zacali planovat svadbu. Priatel sa snazi - vybavovacky okolo bytu a svadby, mozem sa na neho spolahnut. V podstate, uz ked sme spolu chodili sme planovali, ze sa zoberiem, neskor snad aj babo bude, len sme to teraz trochu urychlili.
Problem je v tom, ze mi velmi vadi jedna vec u priatela. V priemere asi tak raz za tyzden chodi s kamaratmi, alebo kolegami von, posediet niekam. Parkrat sa stalo, prisiel na mol. Moj otec je alkoholik, zazila som si pri nom svoje, cize som na takychto ludi doslova alergicka. Vysvetlila som priatelovi, ako to je a ze to jednoducho neznesiem. Slubil, ze sa to nezopakuje. V podstate to aj dodrzal = odvtedy uz neprisiel uplne opity. Ale samozrejme posedenia s kamosmi, kolegami pokracuju. Ale stava sa, ze pride domov okolo polnoci a ide tam rovno z prace, cize oklo 17. Pride relativne v pohode = v nalade ( nie opity), ale jednoducho ten cas, co tam stravi - to mi nepride normalne. Je to v pohode, ze si vyjde s kamosmi. Vacsinou z nich poznam, su to chalani v pohode. Skoro vsetci su vsak nezadani, bez zavazkov.
Samozrejme sme sa bavili o tom, nie raz. Stale ta ista odpoved, ze ved nechodi opity a potrebuje si pokecat s kamosmi.
Cele to u mna zhorsuju skusenosti s otcom. Dalej aj fakt, ze tam nesedi zadarmo a teraz potrebujeme peniaze aj na svadbu, aj pre babo.
Ked sme spolu nebyvali, nevnimala som to tak, lebo som ho nikdy nespovedala, kam chodi. Inak je to vsetko v pohode - pomaha mi doma, mozem sa na neho spolahnut atd. Ale toto jednoducho nemozem prehryzt. Teraz mam uz take myslienky, ze nechcem ziadnu svadbu.

Poznate niekto nieco podobne? Ako by ste riesili, keby ze ste v takejto situacii?

zuzi74

jasne orol beriem Tvoj nazor...a hlavne si muz

co sa tyka prispievateliek, tak mam pocit, ze niekedy a to nie len v tejto teme zareaguju skor utocne a pritom doma by takeho chlapa nechceli mat

Timo

Zase niekto,kto potrebuje poradiť vo vzťahu. Mňa to už nebaví, furt len tie vzťahové problémy riešiť, to je nuda.

zuzi74

orol, ja nemam z Malvinkynho prispevku dojem, ze by ho chcela uviazat doma na retazi...myslim, ze toto je trochu prehnana reakcia.
Mna by skor znepokojoval ten alkohol...u mna chlap, ktory by prisiel parkrat na mol domov opity by skoncil...aj keby sa nachvilu polepsil, vzdy by som uz mala pochybnosti, ze co ak pridu rozne vaznejsie problemy a opat sa zacne ozierat...podla mna su jej pochybnosti opodstatnene.

TinaM

Mna by este zaujimalo, preco kokretne ti to vadi. Bojis sa, ze bude alkoholik? Alebo ti vadi, ze mina peniaze? Alebo ti vadi, ze nie je s tebou?

myshl

malvinka,

ty si občas nejdeš sadnúť s kamarátkami? Nekúpiš si občas kozmetiku, makeup, pekné šaty? Určite áno..

On takisto potrebuje občas sa odreagovať a ako aj ty určite pár eur mesačne obetuješ na svoje vlastné výdavky, tak aj on má právo urobiť radosť sám sebe, a teda posedieť si s kamarátmi..

Niektorí ľudia zrejme hľadajú problémy tam kde nie sú a keď sa skutočne vyskytnú niekedy v budúcnosti, som zvedavá, čo budeš robiť potom..

orol

-život je o porozumení, dôvere, láske, šťastí, dohode, atď... nie o väzení...
-Však ak ho chceš silou mocou stratiť, resp. aby Ťa znenávidel, tak ho uviaž doma na reťaz, aby bol každý deń nonstop 24 hodín pri Tebe.

jahodka123

Prosím ťa, nech ho aspoň ten jeden večer s chlapmi. Zoberie si ťa, bude mať s tebou dieťa, bude celý tvoj, čo ešte chceš ? On sa ti prispôsobil, že už to s alkoholom tak nepreženie a príde max v nálade, ale vadí ti aj to. Zamysli sa nad sebou...