Pôrod - trvanie

isabella

od zaciatku kontrakcii az po narodenie dcerky to bolo cca 16 hodin a dalo sa zvladnut, mam na porod nadherne spomienky :-)

Lulita

7 hodin, zvladnes, ja som rodila vyvolavackou bolo to priserne, ziadna pauza medzi kontrakciami, ale prezila som, miliony zien prezili, prezijes aj ty, jasne, ze to boli, treba to tak brat, ja som sa vobec porodu nebala

Blondula

o 8 rano som lezala na stole a po 4 hodinach ma vliekli na operacku,robili mi cisarsky,maly bol valibuk a vobec sa nepohol ani po 2 vyvolavackach :D takze kontrakcie boli znesitelne,aj na zachod som si odbehla :D vedla mna lezala tiez prvorodicka a po strasnych bolestiach tiez porodila po 4-5 hodinach.aj sa pocikala a pokakala :D

saxana

V noci okolo pol 3 som sa zobudila na to, ze mi odteka plodova voda. Nemala som ziadne bolesti. Do nemocnice som prisla okolo 4h, hned ma dali na salu. Pred 7h som bola otvorena na 5-6 cm, zacali silnejsie kontrakcie, tak som si vypytala prvu davku epiduralky. Potom som v pohode sedela s manzelom, pocitovala som len slabe tlaky na konecnik. O pol 9 som si isla vypytat 2. davku, kt. mi vsak uz nedali, lebo sme isli rodit a 9:06 bola na svete moja princezna. Velmi silne bolesti som mala teda len nejaku polhodinku.
Som rada, ze moj prvy porod bol pomerne jednoduchy a neodradil ma od dalsieho dietatka.
drzim palce, urcite to zvladas :)

pinky pie

mne dali ráno klystír, s tým, že do večera sa rozrodím. Toaleta, sprcha, toaleta - začali kontrakcie, sprcha, tam už som si sprchovala viac kríže ako zvyšok tela, v čase kontrakcií a keď som vyšla zo sprchy, tak mi chceli natočiť ešte ctg, vravím, že už nie, že rodím. pozrel ma lekár a zavelil - rodíme! poriadny nádych, kontrakcia, a je na svete nový život. od podania klystíru po narodenie syna ubehli dve hodiny.
pri druhom pôrode som v podstate ani kontrakcie nemala. len tvrdnutie bruška v čoraz častejších intervaloch, keby som nebola v nemocnici, porodím doma, nevšímala by som si to bezbolestné tvrdnutie. a znova, nádych, kontrakcia a je tu dcérka :-)
netreba sa pôrodu báť, treba sa tešiť na to stretnutie zoči voči človiečikovi, s ktorým sme si zvykli spolu za tých 9 mesiacov užívať, hladkať sa (alebo kopkať), rozprávať. tešili sme sa na neho a pôrod je tá chvíľa, kedy sa konečne môžeme dotknúť ozajstne, nie cez dve steny ;-)
a môj recept na ľahký pôrod - treba zostať aktívnou až do konca tehotenstva, neľutovať sa, prehnane sa nešetriť, neposedávať celý deň. ja som sa rýchlo otvárala vďaka tomu, že som sa veľa hýbala, chodila, upratovala. Som od nepamäti aktívny, športový typ a tehotenstvá ma nijako šialene neobmedzovalo. Boli aj menšie problémiky počas neho, dokonca ma dosť intenzívne prehovárali na cisársky rez, nechali ma napokon rodiť pod podmienkou, že v prípade potreby urobia SC. A bola by to škoda, všetko šlo tak rýchlo, zotavenie úplne v poriadku, aj po nástrihu som na tretí deň už sedela v tureckom sede.
Držím všetkým budúcim maminám prsty, ten pokladík, čo nosíte pod srdcom za to stojí ;-)

[zruseny17]

tak to ja som mala asi stastie,lebo mna zacalo o polnoci pobolievat brucho a zacalo ma prehanat,o tretej ma manzel doslova nasilu doviezol do porodnice,lebo ja som neverila ze uz rodim...na prijme mi merali kontrakcie,"kvalifikovana sestricka" povedala ze to su este len slabe stahy,tak skoro porod nebude ale ze zavola doktora a ked ma vysetril,povedal ze uz som "otvorena" na osem a na salu sme skoro utekali:))na klystir cas nebol,isla som hned rodit,nastastie som mala prirodzeny klystir uz doma:)
a moj maly poklad sa narodil 5:25:))

tikoss

mne odtieklo trochu vody o 4.30 rano, kontrakcie zacali okolo 8.00, take silne asi od 11.00 a maly sa narodil o 17.00. Najhorsie to bolo od obeda, na nevydrzanie... U kazdeho je to ine a kazda to aj inak zvlada... bat sa budes urcite, podla mna sa neda nebat, ale ake to bude, to musis zazit sama.