Chcela by som robiť zdravotnu sestru, ale aky je rozdiel v tom, ak skončim najskôr na strednej zdravotnej škole ako asistentka a pôjdem na nadstavbove študium diplomovana zdravotna sestra. Alebo po ukončeni na strednej zdravotnej ako asistentka pôjdem na VŠ - ošetrobatelstvo?
V oboch pripadoch už môžem robiť ako setrička v nemocnici? Alebo aky je v týchto dvoch prirovnaniach rozdiel?
Študovať ošetrovatelstvo na VŠ? Alebo diplomovana zdrav. sestra na SZŠ?
Ahoj, mám otázku , mam 24 a ukoncenu strednu skolu stavebnu s maturitou pokial mam zaujem studovat diplomovanu zdravotnu sestru 3 roky denne studium vezmú ma aj s mojej skoly je podstatna len maturita alebo musi byť len zdravotna skola? Alebo ist rovno na výšku na ošetrovatelstvo na bc ale to je asi nerealne v mojom pripade pokial mam stavebnu ? Za seriozne odpovede a rady vopred ďakujem.
Ahoi !
Hľadáme odborný zdravotnícky personál do zahraničia / Schweiz
Obsadzované pozície:
- diplomovaná zdravotná sestra / Krankenschwester
Požadujeme:
- povolenie na vykonávanie odbornej zdravotníckej činnosti („Berufzulassung als Gesundheits- und Krankenschwester“)
- vzdelanie v obore (min. 4 stredoškolské vzdelanie s maturitou) alebo vyššie odborné vzdelanie, VŠ výhodou
- aktívna znalosť nemeckého jazyka / B2 dyplom
Výborné pracovné podmienky v nemeckých nemocniciach, klinikách a seniorských domovoch. Atraktívne finančné ohodnotenie od 6000 do 6500 CHF .
Profesijný životopis v NJ s fotkou, potvrdenie o vzdelaní posielajte na adresu . Mobily : +41 76 759 0924
Vyhradzujeme si právo kontaktovať iba uchádzačov ktorí spĺňajú požadované kritériá.
ale po skonceni Bc. si na tom rovnako ako baby, ktore isli zo strednej SS na VS-Bc.
ak ides na VS-osetrovatelstvo s tym, ze si mala strednu zdravotnu a si teda uz zdrav. asistent, mas uz nejaku prax a vies o co ide, ked ides na VS z gymnazia, je pre teba vsetko nove + musis dohnat dost praxe
Myslím, že žiadny, tiež som diplomovaná a robím rovnako to isté ako ostatné sestry. Platove to mám tiež rovnako.
Pokial viem,diplomové už nie sú, už je len BC...takže ak chceš byť setrička, najprv si treba urobiť zdrav. asistenta, potom BC...ale na BC ak sa nemýlim, potrebuješ aj prax v nemocničnom zariadení. Takže sa budeš musieť najprv zamestnať ako asistent.