Strabizmus - škúlenie - operácia

Príspevok v téme: Strabizmus - škúlenie - operácia
0_0

Ahoj rozmyšlam nad operaciou škulenia v žiline, doktorka mi povedala že ma uspia a na oku mi prestryhnu sval či čo :O a že iba cez okuliare budem mať oko rovne ale ked si ich dam dole stale budem trošku škuliť .. tak neviem či isť na taku operaciu . Zažil som dosť posmechov :( .. Nieje nejaka lepšia operacia ? alebo niečo ?

Vopred ďakujem za odpovede.

škuľava

ahojte prosim poradte daku metodu okrem operacie okuliare nosim uy 8 rokov a nic a vseci sa mi smeju prosim pomozte

Lulu582369

No prosto, sám od seba škúliť neprestaneš. Musíš cvičiť s okom (tzv. očná gymnastika) aspoň 20 min. denne, alebo podľa času. Neprejde ti to za týždeň, nejaký ten čas to potrvá. Ak uvidíš po takom mesiaci / dvoch zmenu, pokračuj v tom. Ak nie, musíš nosiť okuliare, ale je tam tá možnosť operácie, ktorá je dosť riziková. Väčšinou niečo zbabrú doktori, ale niektorí zostali mrzákmi do konca života.. Niekedy sa však operácia podarí. Je to len na Tebe, ako sa rozhodneš, ale odporúčam, ak máš zrak na 100% dobrý tak pri nosení okuliarov radšej nos okuliare so slabšími dioptriami - ak budeš mať silné, možeš začať zle vidieť - mám s tým skusenosti...

Sisimomo

Odporúčam pána profesora Gerinca. Zachránil mi zrak. Ked som sa narodila hovorili lekári, že budem slepá min na ľavé oko.
Detské fotky neukazujem lebo som veľmi skulila. Dnes mám 25 a ľudia nevidia a neveria, že mám za sebou 8 operácii. Pán Gerinec je naozaJ profesionál a kapacita a s tým súvisí jeho vyťaženosť. (Ale stojí za to !!!!!!)

0_0

nela diky ale doktorka mi to vysvetlila tak že ma daju do anastezy takže ma uspia a to oko ten sval či čosi vyberu alebo prestrihnu/skratia .. neviem presne
A ja mam 16 rokov a vravela že sa to da kedykolvek urobiť ...a ešte že to preplaca poistovna tak neviem ?
A nieje aj nejaka laserova operacia že by mi laserom to oko vyrovnali .. lebo pri predstave že mi tam stadial dačo vaberu tak :/ .
Alebo neexistuje nejake ine riešenie ako prestať škuliť ? každodenne cvičenia s okom ? natahovanie svalu oka a tak ? :(

Nela41

Ahoj. Na očnej klinike neovizia robia aj techniku nadstaviteľných stehov, ale uhrádzaš si to sám a nie je to lacný špás. Okrem toho musíš mať 18 rokov.
Výhoda v tejto metóde oproti klasickej operácii je tá, že pri klasickej operácii ti oko štelujú len na základe výpočtov, takže sa môže stať, že sval príliš skrátia a budeš škúliť do druhej strany. Pri nadstaviteľných stehoch oko upravujú do rovnej pozície pri vedomí.
Pri oboch spôsoboch platí ale to, že svaly oka sa časom naťahujú a oko sa zvyčajne do pár rokov vráti späť, dokonca sa môže stať že časom začneš omnoho viditeľnejšie škúliť do druhej strany aj keď najprv bolo oko rovno. Túto operáciu si treba veľmi dobre premyslieť.

Najčítanejšie články