Strabizmus - škúlenie - operácia

Príspevok v téme: Strabizmus - škúlenie - operácia
0_0

Ahoj rozmyšlam nad operaciou škulenia v žiline, doktorka mi povedala že ma uspia a na oku mi prestryhnu sval či čo :O a že iba cez okuliare budem mať oko rovne ale ked si ich dam dole stale budem trošku škuliť .. tak neviem či isť na taku operaciu . Zažil som dosť posmechov :( .. Nieje nejaka lepšia operacia ? alebo niečo ?

Vopred ďakujem za odpovede.

6m

len prispejem vlastnu skusenost, skulenie mam od skolskeho veku po vaznom uraze na oko, na zakladke to bolo ok ale potom na strednej som si vsimol zopar posmeskov, dokonca aj na webe, od ludi od ktorych by som to necakal (lebo sa tvarili ako velki kamosi, ale za chrbtom ta vysmeju, nepovedia ti to "do oka" - tymto ich pozdravujem), proste nikdy nevies kedy sa ti to vydrbka, no a teraz apel na rodicov, ak mate take dieta, urcite ho naucte pravidelne cvicit ocnu gymnastiku a posilnovat ten sval oka ktory oslabuje aby sa naucil to oko "pritiahnut" ked s niekym komunikuje, trva to dlho ale nakoniec sa to podari, oko bude sice stale utekat ale ked bude ten clovek s niekym komunikovat tak vedome ho zrovna s inym okom a bude to tak ok, ja osobne som zacal tu gymnastiku az po case zistenych posmeskov prave na strednej skole, dlho to trvalo kym som to zvladol ale podarilo sa to, teraz to oko len obcas precvicim (aj ked na neho nevidim, ale svaly ovladam, ked sa cvici tak to neochabne), clovek sa nemusi vobec potom obavat komunikacie, ani odmietnutia a opadnu aj posmesky lebo si to len tak niekto nevsimne - a ak k nejakemu posmesku dojde, odporucam to netajit ale povedat narovinu a odrazu aj pripomenut ze ten co sa smeje nikdy nevie ako dopadne on alebo jeho blizka osoba, zivot vie byt svina, tak sa drzte a vy co skulite, pravidelne cvicte, je kopec cvikov na webe, treba sa zamerat na ten sval ktory ochabuje, bude to dlha trat ale podari sa, ziadne docasne operacie netreba, caute

Kajman

Ziadne rehabilitacie, ziadne cvicenia pri vacsej skulavosti nepomozu. Moja dcera mala od 3 rokov zistenu skulavost a od 3 rokov nosila silne dioptrie. V siestich rokoch podstupila normalne operaciu, klasicku a od tej doby je ok. Skulavost sa odtranila na minimum, pod okuliarmi nie je vobec vidiet, a dioptrie sa jej vekom znizili z 5 na 2 az 1,5.
A to chodila do specialnej skolky, kde kazdy den cvicila, ale az operacia jej pomohla.

Gima

Stačí posillovať očne svaly. Prikladať na oči vyluhované sáčky harmančeka, žihlavy, šípky, pôpavy a iných bylín. Natierať oči výživným krémom. Nosievať slnečné okuliare. A samozrejme pohyb.

mialan

Ja som na nej bola v žiline ako mala a dost mi to pomohlo lebo som skulila ze na jednej strane oka mi nebolo vidiet ani bielok v oku no des ale teraz je to omnoho lepsie uz je tam odchylka mozno milimeter az 2 milimentre ked mam okuliare žiadna takže tak

miki24

bohužiaľ neviem weby, ja som bol tak trochu chorý. mal som zápalené trojklanné lícne nervy až tak nemohol som pohnúť ničím na pravej polovice tváre (kútiky, oči, mimika na figu) tak som musel na rehabilitácie na mesiac do nemocnice a tak podarilo sa náhodou i tento problém poriešiť.

nana9695

miki - a prosím ťa nevieš mi poslať nejakú stránku, kde je očná gymnastika? neviem nikde nájsť a ked som hľadala, stiahla som do počítača vírus....

miki24

tak ono aj rehabilitácie môžu pomôcť, ale je to s nimi ťažké, lebo lekári moc nechcú, ale dokážu občas aj pomôcť. osobne som bol škúľavý dá sa povedať vyše 20 rokov už od narodenia a nemal som skvelé vyhliadky. každý očný tvrdil, že nič sa s tým nedá robiť, že ten očný nerv je úplne ochrnutý od narodenia aj operáciu zavrhli. tak som sa na to vykašlal. mal som okolo seba ľudí, ktorým to bolo jedno a nemusel to riešiť. vážil som si vždy to, čo som mal. osud však chcel, aby som po cca.22 rokoch bol normálny aj keď dal inú ťažšiu prekážku do cesty a zdolal som i toto.