len prispejem vlastnu skusenost, skulenie mam od skolskeho veku po vaznom uraze na oko, na zakladke to bolo ok ale potom na strednej som si vsimol zopar posmeskov, dokonca aj na webe, od ludi od ktorych by som to necakal (lebo sa tvarili ako velki kamosi, ale za chrbtom ta vysmeju, nepovedia ti to "do oka" - tymto ich pozdravujem), proste nikdy nevies kedy sa ti to vydrbka, no a teraz apel na rodicov, ak mate take dieta, urcite ho naucte pravidelne cvicit ocnu gymnastiku a posilnovat ten sval oka ktory oslabuje aby sa naucil to oko "pritiahnut" ked s niekym komunikuje, trva to dlho ale nakoniec sa to podari, oko bude sice stale utekat ale ked bude ten clovek s niekym komunikovat tak vedome ho zrovna s inym okom a bude to tak ok, ja osobne som zacal tu gymnastiku az po case zistenych posmeskov prave na strednej skole, dlho to trvalo kym som to zvladol ale podarilo sa to, teraz to oko len obcas precvicim (aj ked na neho nevidim, ale svaly ovladam, ked sa cvici tak to neochabne), clovek sa nemusi vobec potom obavat komunikacie, ani odmietnutia a opadnu aj posmesky lebo si to len tak niekto nevsimne - a ak k nejakemu posmesku dojde, odporucam to netajit ale povedat narovinu a odrazu aj pripomenut ze ten co sa smeje nikdy nevie ako dopadne on alebo jeho blizka osoba, zivot vie byt svina, tak sa drzte a vy co skulite, pravidelne cvicte, je kopec cvikov na webe, treba sa zamerat na ten sval ktory ochabuje, bude to dlha trat ale podari sa, ziadne docasne operacie netreba, caute