Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Je to psychická porucha alebo povaha?

Príspevok v téme: Je to psychická porucha alebo povaha?
anonym999

Zdravím mám taký problém že som perfekcionista alebo niečo take,často všetko kontrolujem,napr ked sa niekde balim tam musim tašku pozreť ešte aspon 3 krát či naozaj mám všetko,alebo ked zamykam byt tak niekolko krát kontrolujem či je naozaj zamknute,predtym či som vypol svetla,plyn a pod.Co sa tyka roboty tak to isté,všetko mi dlho trvá lebo všetko chcem robiť na 100%,vždy sa bojím že som niečo zabudol,takisto všetko musím mať v byte na poukladane podla svojho,už len ked je časopis pohodeny alebo niečo take tak to ukladam na miesto,čo s tým?

Magy

perfekcionizmus je fajn, taky som aj ja. teda v mnohom sa snazim byt a velmi ma stve, ak je niekto lajdak, nedodrzi slovo, povie co ho napadne a potom "jaaaaaj prepac zabudol som..."
ide ma rozhodit od zlosti a bezmocnosti.
ale to co opisujes je fakt uz OKP, minimalne v zaciatocnej faze. treba to co kontrolujes dnes 3x, budes za par rokov robit 10x alebo viac!

Adulka24

Ja som presne taká istá :-) Tiež mám rada veci pod kontrolou a nemyslím si, že je to psychickou poruchou. S tým kontrolovaním bytu som na tom tiež rovnako. Ale zas vždy lepšie, ako byť privítaný požiarnikmi napríklad :-) Moja rada : pokiaľ ti to príliš neznepríjemňuje život, tak buď v pohode.

TinaM

Pozri, skus vsetko nekontrolovat 3x, len zamkni a chod do prace. Ak toho nebudes schopny, bude ta to prenasledovat cele dni, budes nuteny sa kvoli tomu vratit domov a este to skontrolovat-vtedy to bude problem.

anonym999

lieky na uzkosť už beriem,u psychiatria som už bol avšak s inym problem a spomenul som aj toto,čital som o tej poruche ale zas musím povedať že až take hrozne to zas nieje ako je to tam popisane,ale niektore veci sedia,skusim to prekonať sam,možno je to len naučene spravanie

TinaM

Ma to iste znaky obsedantno-kompulzivnej poruchy, mozno by nezaskodilo ist k psychologovi, poradit sa. Mozno povie, ze to nic nie je a ty budes kludnejsi. A mozno ti navrhne nieco, co by ti pomohlo.

Trblietka

to je pravda, dost to zabera cas.

ak ti to vadi, musis to prekonat a nekontrolovat po sebe veci.

skus ich robit na 100% na prvy raz a nebudes to musiet robit znova.

pises ze uz len ked je casopis pohodeny...
nepohadzuj veci ale udrziavaj poriadok.