Kŕče v oblasti tvári (bolesti)

Príspevok v téme: Kŕče v oblasti tvári (bolesti)
Tommy89

Zdravím,

mám epilepsiu, ale záchvaty nemávam (mám 23 rokov), no liečim sa Timonilom 300 mg (ráno-večer). Pravidelne chodím na EEG a prehliadky k neurológovi. To však nieje mojim problémom. Asi pred 3/4 rokom mi závraty (ktoré už nemám vďaka Timonilu) nahradili kŕče v oblasti tvári. Ide to od ucha (aj pravého aj ľavého) smerom k sánke až ohryzku. Je to rôzne, mal som kŕče aj cez oči, v hlave, dlani. No väčšinou a najčastejšie sa bolesť sústreďuje v oblasti uší. Niesu to kŕče, pokiaľ nič nerobím, resp. som v kľude a hlavne nepozerám do PC (nehrám sa hry). Už som stým bol aj u doktora, poslal ma na RTG lebky a na ORL. ORL bolo negativne, uši mam v poriadku, rtg lebky tiež. Som zvädavý čo mi povie na to doktor, ale obvodná lekárka mi tvrdila, že zápal trojklaného nervu. Neviem neviem, nemám pravidelné bolesti čo som čítal na nete, ani sa mi nevyvolávajú jedením, pitím, či otvorením úst dokorán.

P.S: Pred 3/4 rokom mi padla na hlavu drevená posteľ, resp. otváracie krídlo znej.

Čo myslíte, čo to môže byť? Ja sám neviem, ale je to nepríjemné. Bolesti každý deň v oblasti tvári niesu dvakrát príjemné...

colorka

ahojte .. moje problemi začali cca pred rokom a odvtedy nemam pokoj, najskor ma začalo pobolievať pri uchu a neskor mi strpla cela lava čast líca, neprijemne pocity vňom ako mravčanie a pdobne , neskor však tieto problemi odzneli a nastali krče v oblasti tvare pri tom ma strasne boly oko, koly tym krčom ma už nebavy nič velmi ma to obťazuje ..prosim vas o aku kolvek radu , pretoze moja neurologička mi len napchala silne lieky ktore my vobec nepomahali akurat ze som snich bola velmi unavena , liecila ma trojkalnny nerv ale ja nemavam pravidelne bolesti ako opisuju ludia stymto problemom ..

Tommy89

tiež mám taký istý názor a neuspokojujem sa s argumentmi, ktoré dávajú doktori pacientom, aby ich odbavili a zobrali hneď ďaľších. Ktomu všetkému platím každú návštevu 7 eur za objednanie. A toho je naozaj dosť, chodím tam teraz častejšie než obvykle. Ktomu všetkému sa mi stále objavujú nové a nové problémy, ktoré si ja charakterizujem podľa seba (dojem z čoho to asi tak môže byť - uspokojenie samého seba, čo v skutku nieje ani pravda, len sám seba klamem, že tým to môže byť, no ono to pochádza z niečoho hlbšieho). Bolí ma chodidlo ľavé keď chodím a bárčo začne a najde sa stále :) .. Ono po MR zmením doktora pre financie a pre moju nespokojnosť, lebo už to trvá rok a niečo, čo som chorý a EEG graf mám abnormný i keď beriem pravidelne lieky a dodržiavam životosprávu. Stále sa roja nové problémy a mňa to docela štve. Kedže som epyleptik, nemám Grand mal a dejú sa mi veci, ktoré neraz neviem ani len popísať.

Agent8022

Ja som bol tiež MNR, ale nič tam nenašli. Ani na CT. A záchvaty stále boli, hoci som mal nastavenú liečbu.
Ale mne to stále nedalo. Veď musí to niečo spôsobovať. Hľadal som, pátral som až som našiel som špecialistu, ktorý mi pomohol odstrániť tú pravú príčinu.

Tommy89

neurológ ma poslal na MNR, tak snáď sa tá príčina ukáže :) Ak nie, povedal mi, že sa už nedá nič robiť, lebo mám na to lieky, ktoré by mali tomu predchádzať. Nuž,...