Vysporiadanie majetku po rozvode

Príspevok v téme: Vysporiadanie majetku po rozvode
trojka333

Prosím vás o skúsenosti alebo rady, ako postupovať pri delení majetku po rozvode a kde vlastne začať. Mám už po rozvode, ale neviem sa priložiť k tomu aby som dala na papier tieto veci, neviem čoho sa držať a podľa čoho ísť. Poradí niekto kto má za sebou rozvod a následne už aj deľbu majetku?? Komu čo má patriť, aká hodnota majetku sa počíta...či cena pri kúpe, alebo aká je taraz a podobne, na čo nezabudnúť. Jednoducho neviem si nájsť systém. Kto mi poradí? Ďakujem

mate59

nakoľko do nehnuteľnosti investuješ dostatok financií,mal by si sa s ňou dohodnúť o zapísaní aj seba do listu vlastníctva.Lebo v prípade rozvodu by si obišiel skrátka.Určite si nechaj odložené úplne všetky bločky o nákupe materiálu,všetko, čo súvisí s prerábkou,výpisy o splácaní úveru a podobne,treba to mať zdokumentované.Neráta sa sem náklad na užívanie bytu, energie a pod.Rozvodovosť je vysoká a pri delení majetku chce si každý uchmatnút čo najviac.Súd žiada dôkazy a ked nič nemáš, nič nedostaneš,preto sa poisti, alebo si spíš s manželkou zmluvu o tom, koľko si do nehn. investoval,teda ak je to menej ako dala ona.

nikis127

Máme byt, ktorý sme kúpili pred sobášom, kedže sme nemali hotovosť brali sme si úver na moju partnerku, takže aj na liste vlastníctva je len ona . Od začiatku splácam úver sám a tiež všetky náklady spojene s prerábkou bytu (z mojho účtu). Po čase sme sa zobrali, ale nesúhlasila z rozšírením vlastníckeho podielu 1/2 na mňa. V prípade rozvodu mám nárok na 1/2 bytu. Ďakujem.

wowo1

skus s nim hodit rec, co chce a ty povedz co chce.Moji rodicia si delili aj knizky oblubene a pri tom sa najviac pohadali...vacsia cast bytu koli detom ci ako?to nie,ale ved bude platit alimenty ale aj to je na dohode.Naco sa este hadat ked uz ste po rozvode? ved teraz to uz nema zmysel. Sadni si s nim kludne a dohodni sa za kazdu cenu, lebo sud je zbytocne drahy.ak cenu chces veci delit, tak jednoduche je to ako veci stali ked si ich kupovala ,lebo su k tomu blociky,ak by sa zacal hadat.AK tie veci pouzivas tak ich predavat predsa nebudes, takze asi ani on ked ich chce a neche ti ich dat. Takze vychdazaj s kupnej ceny.jasne ze kazdy rok pouzivania je cca 10 percent ceny dole .ale to pre delenie neries}

justicee

Hlavne nezabudni na to že treba platiť aj úvery, ak nejake máte, a to tiež mate povinnosť platiť spoločne. Čiže ak mate dom na hypo a auto na leasing, rozdelite si hlavne dlžoby:)

mate59

majetok nadobudnutý počas trvania manželstva sa delí na polovicu.Až by si ten byt mala pred svadbou, je tvoj,ale ak chceš byt, nárok na vačšiu polovicu kvoli detom nemáš.Dohoda može byť, ty si necháš byt a on napr. auto, zariadenie, peniaze v hodnote polovice.Alebo si vziat uver ak je to možné a vyplatit ho.
Deti nie sú jeho, ale vaše,oni s vaším spol. majetkom nemajú pred súdom nič spoločné.Závisí od hodnoty majetku, môžeš si nechat byt a uzavriet s ním dohodu, že na ne nebude prispievat výživným,vždy je to o dohode,inak to nariadi súd.

pan d.

Moja ex sa so mnou tak "dohodla", ze jej zostal byt a vsetko zariadenie a mna poslala k mame, kde som aj skoncil. Jedno ti poviem, ked sa vzopries psychopatovi az potom uvidis diabla v lufte srat:D

trojka333

Dakujem vám zatiaľ za názory. takže rozdeliť hnuteľný a nehnuteľný....medzi oboch..Čo ak chcem zostať v dome s deťmi ja??? nemám právo na väčšiu čiastku z domu, ak tam zostanem bývať a budem dalej vychovávať jeho deti??