Zdravim Vas vsetkych, strucne, rodicia su od mojich ca. dvoch rokov rozvedeni, bol som neznamym clovekom sex. zneuzity ako maly, v 18 a neskor som nehladal, nevedel si najst ziadny vztah, som riadne uzatvoreny, obcas mi ktosi o sebe porozprava, beriem to ako podanu ruku, clovece pomoz si, vyrozpravaj sa, napriek tomu som dalej uzatvoreny, poradte mi plz. vdaka
Co sa da robit s uzavretym clovekom ?
Neboj, ešte stále máš dosť času to napraviť :)možno by to chcelo aj nejakú priateľku, spriaznenú dušu ktorej by si veril, chápala by ťa a vtedy by si možno nemal problém sa aspoň jej otvoriť. S rečou z očí od očí má veľa ludí problém. Odporučila by som fakt skúsiť toho psychologa, nebudeš sám kto tam chodí a toto je podľa mňa niečo s čím by ti mohol pomôcť zvládnuť to, ale bude to možno na viac návštev. Ja som ešte nebola tak s tým nemám skúsenosti ale možno sa ti tu niekto ozve a niekoho dobrého ti odporučí. držím ti palce a dúfam že už sa ti nič zlé v živote nestane :)
mam ludi, kamaratov-ky, no ver mi, otvorit sa, otvorene porozpravat z oci do oci je cosi nenormalne pre mna, to mam este 33r, cas uteka a pekneho som este vela neuzil,
to že si uzavretý bude pravdepodobne dôsledkom toho čo si v minulosti zažil. A preto keby sa ti tu hocikto snažil prehovoriť do duše asi by to veľmi nepomohlo. Ono je to ľahké povedať že to je už minulosť a že žijeme iba jedenkrát tak si to treba užiť keď podvedome stále tú minulosť v sebe nesieš. A nemáš ani kamarátov?
este nie, ok, odporucania ? referencie na psychologa, vlastne alebo aj sprostredkovane od ludi ktorym ocividne pomohol,
to ti skôr poradí psychológ? neskúšal si?