Zdravim Vas vsetkych, strucne, rodicia su od mojich ca. dvoch rokov rozvedeni, bol som neznamym clovekom sex. zneuzity ako maly, v 18 a neskor som nehladal, nevedel si najst ziadny vztah, som riadne uzatvoreny, obcas mi ktosi o sebe porozprava, beriem to ako podanu ruku, clovece pomoz si, vyrozpravaj sa, napriek tomu som dalej uzatvoreny, poradte mi plz. vdaka
Co sa da robit s uzavretym clovekom ?
ludia plz. mali by ste nejaku radu ohladom psycho-logov-terapeutov v BA ? Bol by som Vam za to vdacny. Ked by ste pridali aj vlastne postrehy ohladom nich :)
Sejla
som v BA takze v tomto regione mi treba hladat, o Albertovej som si vsimol ze si ludia pisu, zatial same chvaly.
Ad. Slecna na ramene, to bol pokus o prirovnanie, ze uz mi stacilo. Chcem riesenie! Slecna sem ci tam, hutam komu nalozit tuto temu, nenapada ma zivy clovek, resp. bol by som nerad aby sa to sirilo po znamych, preto ratam aj s psychologom ako variantou.
Pre vsetkych: Plz. supnite mi referencie na psychologov co vam pomohli. Vdaka
stryco pozri to záleží od tvojho kraja, či tam máte nejakého dobrého, pozháňaj si referencie, popýtaj sa, ja moc psychológom nefandím, ale je tu na fóre dosť populárna Albertová z BA tak skús googliť.
So slečnou na ramene ešte počkaj, nikam sa nehrň a hlavne s niekým, koho sotva poznáš, nerieš tie najcitlivejšie témy, neočakávaj od seba, že teraz nejakej ukecanej slečinke na druhom rande sa vyplačeš na pleci, keby to s ňou nevyšlo, tak by to bolo kontraproduktívne a budeš banovať. Ak táto nová známosť prejavuje záujem, tak sa s ňou pre začiatok môžeš radšej baviť na ľahšie témy, proste sa netlač do niečoho, ak to tak necítiš, neviaž sa takto skoro citovo na ňu. Kľudne ju niekam pozvi, ak odmietne, tak si z toho nič nerob, stáva sa to každému.
male nedorozumenie, ze ma to nezaujima som si akoze povedal sam sebe, je mi jedno ze ma bio otec nemal rad, je mi to jasne, sama to povedala, ked som jej rozpraval o nom, o tom, akceptoval som to co sama povedala, ze nemal ta rad, ani som jej to nevycital, cisla my dvaja na seba mame, ja akurat som si odvykol volat slecnu, aj kamaratov aby som sa o tomto vyrozpraval, socializujem sa, to pokoj, no vzdy je vela skryteho,
Sejla
mas pravdu, jedna sa o vela nespracovanych emocii, zle spomienky, negativne reci. Zacina to mna doliehat, resp. dlho som si myslel ze sa tomu vyhnem, uteciem tomu. Nevyslo. Dobehlo ma to.
Spriaznena dusa ? Ok, kto ? Naozaj kvalitny psycholog-icka ? Ok, kde ?
Ludia, co by som dal za slecnu na mojom ramene ... Hm
alebo skús taký trik že jej napíš svoj telefon alebo email na papierik a nechaj ho ležať na stole keď odídeš, ale tak aby si ho všimla. A uvidíš či sa ti ozve, to nebude ani vtieravé a bude mať čas si to premyslieť a napísať ti. Ale to ti povedala že ju to nezaujíma? to nebolo bohvieaké od nej.
urcite este sa jej spytam, pozvat ju ? asi 3 krat som mal v ruke telefon ze ju zavolam a ee, nu, odvykol som aj to, zavolat slecnu von, dnes bola akasi odmeranejsia, ked som dosiel bol u nej pri stole, kamarat, nadejny chlap ? kto vie, dala mi nieco tzv. vyzrat, neverbalne, naspat k veci, co som jej o sebe povedal ? nieco som zo seba dostal, v poho, napr obaja mame rozv. rodicov, rozobrali sme spec. ako to mame obaja s otcami, ani jeden z nas sa s nim nekontaktuje, u mna sme skoncili pri tom, povedala cituje: aha, nemal ta rad, to je ok, nezaujima ma to, dalej mi napr aj o jej mamine rozpravala, o jej sestre ovela mladsej od nej,
stryco
bodajby to bolo také jednoduché, že skrinka otvor sa, pomôž si. Určite by sa ti dostalo viac/menej úprimnej ľútosti, ale pochopenia asi ťažko.
Ak máš v sebe nespracované emócie a zlé spomienky z minulosti, tu ti nepomôže nejaký kamoš, ale spriazdnená duša, s ktorou si budete vzájomne dôverovať, ale aj tak je to dosť riskantné, nie každý má talent vedieť rozoznať, kedy sa ako zachovať, ako podporiť a vžiť sa do druhého. Ak nikoho takého nemáš, možno by ti mohol pomôcť fakt dobrý psychológ (nie hoci aký psychológ), možno hypnóza - ale to je na tebe.
Pokial máš problém s tým, že si introvert - prosím, prestaň to vnímať ako problém. My introverti sa vieme naučiť správať, ako extroverti v spoločnosti, ak si to situácia vyžaduje, ale nikdy typ svojej povahy nezmeníš - naopak, môžeš z toho len ťažiť, tak prečo by si to mal meniť.
no vidíš, tak sa teda skús s ňou dať ešte do reči, prípadne ju niekam pozvať kde sa budeš cítiť fajn a uvolnene. :) a ty si jej tiež niečo o sebe povedal či to nejde? k poznámke pod čiarou - na tom nič zvláštne nie je, po takej zlej skúsenosti ako si zažil. Ale neboj sa to sa napraví, dôležité je to že s tým chceš ty sám niečo spraviť a vtedy to dokážeš. :)
uplne najvac si trafila s tou priatelkou, alebo aj spriaznenou dusou, chodievam do jednej restiky casto, vlastne ako domov, raz sa u nich objavila nova casnicka, na poschodi, bol som u nej ale tri ci styri krat, normal ma vybavila ako hosta, jeden raz sme boli u nej asi 7 ludia, boli sme si sadnut, a uz na dalsi krat dojdem sam, naviazali sme rec, casom sme sa obaja zoznamili po mene, no a poviem ti, porozpravala mi vselico o sebe, zo zivota, o rodine, pozn. pod ciaru, pravdu povediac, ani intim. zivot nepoznam,